power dressing

Haljine je zamijenila odijelima, a modna transformacija Kate Middleton ima poruku

10.10.2023 u 06:01

Bionic
Reading

Nova titula, nova garderoba – barem bi se to moglo reći za Kate Middleton. Naime princeza od Walesa u posljednje vrijeme pokazuje popriličan stilski zaokret, a omiljene midi haljine zamijenila je 'power dressingom'

Krunidba kralja Charlesa uspostavila je novu dinamiku unutar kraljevske obitelji. A ta promjena može se vidjeti i u evoluciji stila odijevanja Kate Middleton, princeze od Walesa. Dolazak Charlesa na kraljevsko prijestolje učinio je Kate budućom kraljicom suprugom.

Nova titula i zaduženja koja dolaze s njom itekako su se odrazili na stil kraljice stila, kako Kate nerijetko tepaju. Tako ju je ove jeseni bilo gotovo nemoguće vidjeti u haljini te je redom nizale sjajne i vrlo moćne stajlinge koji odišu poslovnom elegancijom, a uvijek uključuju hlače i sako.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: STEPHEN LOCK / ZUMA PRESS / JAMES WHATLING / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA

Kate Middleton, ljubiteljica power dressinga

Ormar Kate Middleton, nekada sastavljen od midi haljina na točkice ili cvjetnog uzorka u veselim tonovima, od ljeta se doista potpuno promijenio. Suknje i haljine, koje je voljela nositi prilikom službenih posjeta školama i društvenim centrima, odložila je na dno ormara kako bi napravila mjesta za hlače sa širokim nogavicama i besprijekorno elegantne sakoe.

Od rujna je ovu moćnu žensku uniformu odjenula u desetak navrata, a od srpanjskog turnira Wimbledon više se nije moglo vidjeti je u haljini. Tako je za nedavni posjet društvenom centru u Bracknellu uz bijelu bluzu odjenula sivo odijelo savršenog kroja brenda Cefinn, orijentiranog na moćno i poslovno odijevanje žena.

  • +3
Kate Middleton u Yorkshireu Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

'Budimo realni, odijevati ​​se kada ste princeza od Walesa – čak i kada su vam dostupni svi mogući savjetnici i sredstva – nije lak podvig', napisala je novinarka Sarah Harris. 'Prije svega, odjeća mora biti nosiva, stoga zaboravite na ovratnike koje stalno morate vraćati na mjesto. Da ne spominjem da je nemoguće svima ugoditi. Kad ste supruga budućeg kralja – i majka njegovih nasljednika – cijeli svijet promatra svaki detalj na vama', dodaje.

Kako bi bila na visini novog zadatka, Kate je radila na smanjenju svoje garderobe na najosnovnije stvari, usredotočujući se na niz savršeno krojenih odijela s hlačama koje se lako mogu razdvojiti i nositi s ostatkom garderobe (savršen mix&mach koji izgleda jednako dobar sa chic bluzom i jednostavnom bijelom majicom).

  • +6
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Peter Nicholls / PA Images / Profimedia

Princeza preferira hlače visokog struka – s niskim porubom – i duge sakoe sa svjetlucavim gumbima na džepovima. Kako bi upotpunila svoju odjevnu kombinaciju, uglavnom nosi salonke (najčešće od antilopa, u boji koja odgovara boji odijela).

Ljubitelji njezinog stila savršenu kombinaciju mogli bi potražiti u ponudi modnih kuća Alexander McQueen, Sézane, Holland Cooper, Burberry ili Roland Mouret, čiji krojevi izgledaju vrlo slično: izražena, ali ne pretjerano naglašena ramena, struk stegnut na bokovima i sako koji pada do vrha bedara.

  • +2
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: GARETH FULLER / PA IMAGES / PROFIMEDIA

Jednako chic koliko i bezvremenski, odijelo s hlačama savršen je izbor za modernu princezu. Neophodno je da odjeća članova kraljevske obitelji nikad ne izgleda izgužvana, a odijela imaju tu prednost jer puno bolje pristaju od plisiranih suknji srednje dužine. Ovaj ozbiljniji izgled također šalje poruku: Windsori marljivo rade. A tu je još jedna pozitivna točka: nošenje niza varijacija istog izgleda pomaže u privlačenju fokusa na ono što Kate radi i predstavlja, a ne na njezinu odjeću.

Srećom, poslovni izgled je u porastu u ženskim kolekcijama za proljeće/ljeto 2024. Revija Boss čak je nazvana 'CorpCore', a kroz nju se istražuje odjeća menadžerica. Ali to nije bilo ograničeno isključivo na fine pruge: stilisti su čak pričvrstili olovke na kravate ili u punđe, a aktovke i kožne torbe vjerno su dočarale gradske pločnike u 8 sati ujutro. Bottega Veneta otvorena je pak dojmljivim odijelima s prenaglašenim ramenima, a tkane kožne torbe proizašle su iz rezervnih košulja i vješto smotanih novina. Ponuda poslovne odjeće proširena je i modnim dodacima, osobito ona brenda Miu Miu, u kojoj su se mogle vidjeti naočale s velikim okvirima ili torbe dovoljno velike da u njih stanu prijenosno računalo i rezervni par cipela. Pravo bogatstvo inspiracije i za princezu od Walesa.