IGRE I IGRICE

Hajde, priznajte, kakav vam je seks?

07.11.2013 u 07:24

Bionic
Reading

Kad nas prođe početna zaljubljenička opijenost, ostaje nam realan pogled na vezu – na ljubav, na seks. Mislimo da smo individue i da smo svi različiti, no ipak dokazano postoje neki uzorci spolnog ponašanja u određenim tipovima veza

Veza dvoje jakih individualaca

Ljubav: Partner vam je jednom nogom u vezi, a jednom solo? Onda znajte da osobe koje jesu u vezi, a ne žele se nimalo podrediti drugoj strani već ljubomorno čuvaju svoju granicu slobode, rade to iz straha da će u vezi izgubiti sebe. Ako vam je partner više zabrinut za vlastite potrebe nego za potrebe veze, ovo je dakle vaš status.


Seks:
Seks s ovakvim partnerom je kao da vodite ljubav s duhom: 'Ja sam tu, a gdje si ti?' Neki će čak izmisliti razloge zašto žele spavati u odvojenim sobama. No sada slijedi preokret – kao ljubavnici, prilično su požudni. Oni znaju odvojiti seks i ljubav i sve dok ne zahtijevate nešto više, seks može biti jako dobar.

Strastvena veza

Ljubav: Ovi su parovi zaljubljeni kao na filmu. Obično je riječ o suprotnostima koje se privlače, a oni vole intenzitet koji to stvara.

Ovi se parovi zaljubljuju brzo i snažno. Tako su strastvenu u početku, da ne razmišljaju o praktičnim razlozima ulaska u vezu, kao što su osnovna kompatibilnost. To je razlog zašto većina strastvenih ljubavi izgori jednako brzo kao što su se i zapalile.

No valja znati da ono malo onih koji uspiju u ovoj vezi imaju odnos kakav svi očajnički želimo!
Seks: Puno se seksaju i seks im je fantastičan. Što su nesputaniji, to je usijanije.

Pretjerano skladna veza

Ljubav: Ovi se parovi u svemu podudaraju, kao idealan par iz snova kad jedan zna što drugi misli. Sklad vlada među njima, kao da ih ništa ne može uzdrmati.
Seks: Seks im je na granici incestuoznog jer djeluju više kao brat i sestra nego ljubavnici. Njihova glavna svrha u životu je da udovolje jedan drugome pa među njima postoji nula napetosti. Sjajno, ako želite miran život, ali seks će vam biti dosadan ako nijedno od vas ne predloži nešto novo i ludo u strahu da se drugoj strani nešto neće svidjeti.

Veza u kojoj se oboje 'kuže'

Ljubav: Riječ je o paru 'Odmah sam znao da je on/ona taj', no odnos im je ipak zdraviji od onih gore spomenutih 'pretjeranih'.
Oni većinu stvari rade zajedno, ali nisu spojeni pupčanom vrpcom. Opušteni su jedan s drugim, potpuno, i razumiju se čak i prešutno.
Seks: Visok stupanj prijateljskog faktora znači da im seks nije najstrastveniji, ali ako im eksplozivan seks nije najveći prioritet, mogu biti nevjerojatno zadovoljni.

Praktična veza

Ljubav: Bilo da je riječ o novcu, izgledu, statusu… motiv ove zajednice došao je iz glave, ne iz srca. Ne treba suditi prestrogo i prebrzo zaključivati da je riječ o promašenom odnosu dvoje hladnih i proračunatih osoba.
Njihove veze često traju dulje od ostalih, jer ne počinju iz romantičnih stajališta i očekivanja velikih strasti i uvijek žive ljubavi. Njihova su očekivanja realistična.

Seks: Seksualna strast možda nedostaje u početku, ali ako se potrude zadovoljiti drugu stranu, da bi je zadržali – to može upaliti.

'Zdrava' veza

Ljubav: Ovo je veza u kojoj svatko balansira između svoje individualnosti i života udvoje. Ovi su parovi povezani, a opet slobodni na zdrav način. Otvaraju se jedno drugome o svemu, o velikim problemima razmišljaju na način 'proći ćemo kroz ovo zajedno'. Ne boje se suprotstaviti stvarnosti, fokusiraju se na pozitivu.

Seks: Budući da gledaju i na svoje i na partnerove potrebe, seks im je prilično zadovoljavajući. Ne baš kao kod strastvenih tipova veze, ali još uvijek vraški dobar!