Maria-Olympia

Grčka princeza ima stila napretek, a besprijekoran stil zahvaljuje majci

12.09.2023 u 16:10

Bionic
Reading

Grčka princeza Maria-Olympia slovi za jednu od najbolje odjevenih modernih aristokratkinja, a njeno ime sve je cjenjenije u modnim krugovima. Pranećakinja španjolske kraljice Sofije postala je tako influencerica i uspješan model

'Od majke sam naslijedila ljubav prema modi. Njena sam kopija, govorim kao ona, čak i kad se javim na telefon mnogi nas pomiješaju, a imamo i iste geste, isto se smijemo, čak i kašljemo... Mi smo blizanke. A od oca mislim da sam naslijedila njegovu duhovitost i humor', kaže princeza Maria-Olympia od Grčke i Danske, jedina kći prijestolonasljednika Pavlosa i princeze Marie Chantal.

U intervjuu za španjolski Elle, Maria-Olympia, uspješna 27-godišnjakinja kojoj je smisao za modu duboko ukorijenjen zahvaljujući majci, otkriva detalja iz privatnog života, ali i zadivljujuće garderobe.

'Moja tri brata su moji najbolji prijatelji. Jedan brat i ja živimo u Londonu, a drugi su u New Yorku, ali čujemo se svaki dan. Moji su roditelji učinili dobar posao držeći nas dobro povezanima', kaže grčka princeza.

Mnogi je smatraju jednom od najinspirativnijih mladih snaga u svijetu mode, a studirala je dizajn te je radila i za Dior. Princeza kaže da postoje njezine dvije 'verzije'. 'Možete me vidjeti kod kuće s psom Echoom i dečkom kako gledam TV ili se spremam otići na večeru s prijateljima. Zabavljaju me obje opcije', kaže.

Iako nije vična kuhanju, priznaje da uživa u finoj hrani, a vrijeme rado provodi u šetnji Londonom, ide na tržnicu kupiti cvijeće, uživa šetati s psom, pronalaziti nova mjesta za jelo ili ići u kino. 'Voljela bih u budućnosti pokrenuti tvrtku, ali ne vezanu uz modu. Uživam u suradnjama, ali mislim da nije potreban još jedan brend', otkriva modna ikona pomalo iznenađujuće planove za budućnost.

Na pitanje kako bi definirala svoj stil, kaže: 'Jednostavan. Danju nosim traperice uz balerinke ili tenisice, vestu, oversized kaput i neutralne boje. Ujutro ne volim razmišljati što odjenuti. Ali navečer više eksperimentiram odjećom, šminkom i nakitom.' Po pitanju nakita, Maria-Olympia drži se minimalizma, baš kao i po pitanju odjeće. 'Nosim ga u posebnim prilikama, svaki dan volim male i diskretne, najviše minimalističke komade koje ne skidam mjesecima', kaže, otkrivajući da je otac za svaki Božić ili rođendan iznenadi novim komadom nakita, pa tako ima već zavidnu kolekciju.

Maria-Olympia svako ljeto provodi u Grčkoj. 'Obično cijelo ljeto provedem na otoku Speces. Grčka je najljepše mjesto na svijetu.'

  • +9
Maria-Olympia Izvor: Profimedia / Autor: Ana M. Wiggins / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia