stil koji ima cijenu

Princeza Charlene potrošila je 700 tisuća eura na modu u samo jednoj godini, a evo koliko koštaju stajlinzi ostalih plemkinja

05.01.2023 u 11:44

Bionic
Reading

Pripadnice kraljevskih obitelji priliko svakog javnog nastupa promatra se pod povećalom, a analizira se sve, od odjeće, modnih dodataka pa do nakita. Stoga ne čudi da kraljevne posebnu pažnju pridaju modi i odabiru stajlinga, vješto kombinirajući nužnu klasiku i estetiku s vlastitim stilom. No, takav izgled ima i svoju cijenu, a na vrhu listr 'najrastošnijih' po pitanju mode ove godine našla se monegaška princeza Charlene

Princeza od Monaka premašuje iznos od 700 tisuća eura potrošenih na modu, a daleko iza nje su grčka princeza Maria-Olympia i Kate Middleton. Kraljica Letizia je na četrnaestom mjestu s potrošenih gotovo 54 tisuće eura.

Naime, osim godišnje liste najbolje i najlošije odjevenih, tu je još jedna ljestvica koja uvijek izaziva još veću znatiželju: ona koja prikazuje koliko novca najpopularnije kraljice i princeze različitih europskih monarhija troše na modu. Svake godine stranica UFO No More, koji pod povećalom, i to svakodnevno, analizira svaku odjevnu kombinaciju kraljevskih obitelji , sastavlja popis koji prikazuje koliko takvi stajlnzi u konačnici koštaju. Prema toj listi, i 2022. godine monegaška princeza Charlene neupitno vodi na listi , potrošivši 739 tisuća eura u jednoj godini na novu odjeću.

  • +7
Princeza Charlene i princ Albert s blizancima Izvor: Profimedia / Autor: Sebastien NOGIER / AFP / Profimedia

Princeza, koja se vratila u Monako u studenom 2021., nakon što je više od šest mjeseci provela u Južnoj Africi zbog bolesti, bila je protagonistica mnogih službenih akata Kneževine. Nije štedjela ni kada je u pitanju renoviranje ormara, jer je servirala više od 105 novih odjevnih komada s prosječnom cijenom većom od 11 tisuća eura po komadu.

Grčka princeza Maria-Olympia ove godine debitira na ovoj listi i to izravnim ulaskom na drugo mjesto, nadmašivši tako slavne kraljevske članice kao što su Kate Middleton i nizozemska kraljica Maxima. Naime, kći Marie Chantal Miller na odjeću je potrošila nemalu cifru od 227 tisuća eura i pokazala više od 50 odjevnih komada.

  • +17
Princeza Charlene Izvor: Profimedia / Autor: CRY-OLIVIER HUITEL. / THE PHOTO ONE / PROFIMEDIA

Treće mjesto za Kate Middleton

Malo je članova kraljevske obitelji privuklo toliko medijske pozornosti kao Kate Middleton u 2022.godini. Njezina je institucionalna uloga sve važnija, a njezin se ormar također znatno povećao tijekom posljednje godine. Princeza od Walesa tako u godini iza nas izbacila najviše odjevnih komada, ukupno 204 komada, a za čak 168 je poznata cijena, ostali su rađeni po narudžbi, a 14 stajlinga nije identificirano. Za odječu princeze od Walesa izdvojeno je 217 tisuća eura, što predstavlja izdatak od 1 293 eura po modnoj kombinaciji.

Listu nastavljaju švedska princeza Sofija na četvrtom mjestu, luksemburška vojvotkinja Maria Teresa na petom te Meghan Markle na šestom mjestu. Kraljica Letizija, pripadnica kraljevske obitelji koja je mnogima modni uzor te je ujedno i besprijekorna ambasadorica španjolske mode, nalazi se na 14. mjestu.

  • +4
Kate Middleton i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Andrew Parsons / Parsons Media / / Eyevine / Profimedia

Prema pisanju britanske stranice, španjolska kraljica pokazala je je ukupno 129 novih odjevnih komada, a ukupna cijena odjeće je blizu 54 tisuće eura. Još jedan zanimljiv podatak koji privlači pažnju je da je prosječna cijena po odjevnom komadu kraljice Letizije iznosila 539 eura, znatno manje od gotovo 12 tisuća eura, koliko je Charlene od Monaka prosječno izdvojila po komadu.

  • +6
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia