JEDNOSTAVNO KORIŠTENJE

Gorenje osmislilo sokovnik VitaWay

12.12.2012 u 16:25

Bionic
Reading

Na tržištu se pojavio novi sokovnik tvrtke Gorenje. Uz praktičan dizajn i lako korištenje, sokovnik VitaWay unapređuje vaše prehrambene navike

Danas je naš tempo života vrlo brz i još se ubrzava. Izloženi smo pritisku, stresu, za sve imamo premalo vremena, što se odražava i na naše prehrambene navike. Važno nam je da smo siti na što brži način, a to nažalost znači uživanje brze, nezdrave prehrane. Zbog svega toga važno je naći ravnotežu i unatoč svemu pobrinuti se za sebe i svoje tijelo. Potrebni su minerali i vitamini. Još bolje je kada do njih dođemo brzo i bez velikog napora.

Sve je to moguće s novim sokovnikom Gorenje VitaWay. Sokovnik ima novi, lijepi oblik, praktičan je i gotovo neophodno potreban u svakom kućanstvu.

Odlikuje ga nova tehnologija cijeđenja soka. Tradicionalni sokovnici djeluju pomoću centrifugalne sile. U sokovniku je strugalo (mash filter). Najprije se voće nastruže, a zatim se centrifugalno odvoji sok od pulpe. Zbog struganja dolazi do trenja, a zbog trenja dolazi do povećanja temperature koja uništava vitamine i minerale. Kod takvog procesa u sok ulazi i puno zraka. Posljedica je puno pjene i brza oksidacija soka. To znači da se sok ne može spremiti za kasnije, a ne izgleda ni privlačno za oko. Izreka kako jedemo očima ovdje je potvrđena.

Kod sokovnika VitaWay postupak dobivanja potpuno je drugačiji. Tu se radi o polaganom stiskanju voća, a ne o struganju. Koristi se samo jedan spiralni element (puž). Kod polaganog stiskanja ne dolazi do trenja i time povećanja temperature. Vitamini i minerali ostaju u dobivenom soku. Nema miješanja sa zrakom ni oksidacije. Ostaje samo sok boljeg okusa i boje, s manje pjene i produljenog životnog vijeka trajanja. Svakako je preporučljivo sok popiti odmah jer je tada razina vitamina najviša. Zbog nove tehnologije, iz jednake količine istisnutog voća dobije se više soka nego kod centrifugalnog sokovnika.

VitaWay je siguran i tih. Dugi vrat, nikakvo drobljenje i nikakva visoka brzina, omogućavaju sigurnu i tihu uporabu. S niskom, a unatoč tome moćnom snagom, energetskom učinkovitošću i silent power motorom, dobije se ne samo veća količina soka, već se istovremeno štedi vrijeme i novac.

Velika većina korisnika navikla je sok istiskivati samo iz voća. Ovaj je sokovnik primjeren i za pridobivanje soka iz povrća, lisnatog povrća, pšenične trave, soje…

Omogućeno je jednostavno čišćenje. Dok je aparat u radu, u vrat se nalije voda, pričeka se da ona isteče i aparat je očišćen.

Tako lako, na brz i jednostavan način, puno doprinosimo svojem zdravlju. Uživanje u prirodnom soku preporučljivo je ujutro natašte odnosno 30 minuta prije obroka jer tada naš želudac apsorbira najviše hranjivih tvari. U prijepodnevnom vremenu dobro je uživanje u sokovima od voća, a poslijepodne od povrća (zeleni sok) jer on sadrži malo manje kalorija.