ZAVODLJIV MODEL

'Gole' sandale podižu stajlinge na novu razinu, bilo da se radi o dnevnom ili večernjem izdanju

13.08.2023 u 09:44

  • +9

Sandale

Izvor: Profimedia / Autor: Hanna Putylina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

S dugim vezicama ili tankim remenčićima, takozvane 'gole' sandale ne prestaju intrigirati modni svijet, a ove sezone na policama trgovina dočekala nas je nikad bogatija ponuda

Novu popularnost koju ‘gole’ sandale uživaju na modnoj sceni brojni pripisuju francuskom dizajneru Jacquemusu. Njegove verzije ‘golih’ sandala s detaljem dekorativne pete u potpunosti su opčinile fashionistice diljem svijeta, a nije trebalo proći dugo vremena da se za primjerom ovog modnog vizionara iz Francuske povedu i brojni drugi brendovi.

Veću popularnost ‘gole’ sandale posljednji su put uživale krajem 90-ih i početkom nultih godina, a u vremenima kada modnom scenom ne prestaju drmati trendovi iz ovog razdoblja, nimalo ne čudi njihova poželjnost.

Ravne ili visoke verzije ‘golih’ sandala prvenstveno karakteriziraju višestruki remenčići koji se vežu oko noge ili u visini gležnja, pritom podižući stajlinge na novu razinu.

Osim zavodljivog izgleda postignutog s vezicama i remenčićima, većinu aktualnih modela ‘golih’ sandala krasi četvrtasti potplat koji slijedi njihov originalan dizajn s početka novoga milenija. Osim toga, mogu se pohvaliti i karakteristikom svestranog modela obuće, a najbolji dokaz za ovu tvrdnju stajlinzi su poznatih dama sa svjetske street style scene.

U večernjim satima ove zavodljive sandale idealno će pristajati sjajnim slip modelima suknji i haljina, a u dnevnoj varijati modeli s manjom petom izgledat će izvrsno u kombinaciji s trapericama. Poželite li otići korak dalje, zavežite ih oko nogavica hlača po uzoru na street style style zvijezde.