MOKASINKE 2.0

Godinama su smatrane staromodnom obućom, a narednih mjeseci vladat će modnom scenom

21.01.2021 u 06:44

Bionic
Reading

Ciklička narav modne industrije redovito rezultira povratkom nekih zaboravljenih trendova, a renomirane dizajnerske kuće poput talijanske Prade ili francuskog Chanela odlučile su se poigrati dizajnom omiljene obuće 90-ih

Moda je ciklična i sve što se nosilo prije otprilike dva desetljeća danas je ponovno u trendu. Legendarne prugaste polo majice koje je popularizirao brend Lacoste prošle godine postale su ponovno poželjne dok su haljine slip kroja postale odjevni predmet namijenjen svim prigodama. Sada su na red došle mokasinke školske estetike te će, po svemu sudeći, obilježiti modne mjesece pred nama.

  • +4
Mokasinke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Iako nikada nisu u potpunosti nestale s modne scene, mokasinke su godinama smatrane staromodnim modelom obuće, a da će ponovno postati poželjne, dali su naslutiti talijanska modna kuća Prada i francuski Chanel.

U odnosu na klasične verzije mokasinki, nove inačice s potpisom renomiranih dizajnerskih brendova ističu se kul izgledom i statement detaljima poput debelog potplata i istaknutog logotipa u duhu 90-ih.

Da je uistinu riječ o obući koja će obilježiti 2021. godinu, dovoljno govori podatak da su Chanelove mokasinke posljednjih tjedana postale jedan od najtraženijih modela obuće prema istraživanju modne tražilice Lyst, a unaprijeđenim verzijama mokasinki s dizajnerskim potpisom do danas nisu odoljele brojne zvijezde sa svjetske street style scene.