HIt U NASTAjanju

Ovu obuću nekoć smo smatrali staromodnom, a u narednim mjesecima dominirat će modnom scenom

21.12.2020 u 15:13

Bionic
Reading

Ciklička narav modne industrije redovito rezultira povratkom određenih trendova koji su donedavno slovili za nepoželjne, a navedeno je najuočljivije po pitanju cipela mokasinki koje će, prema mišljenju brojnih, u narednim mjesecima uvjerljivo uživati u pet minuta slave

Iako su loaferice, odnosno mokasinke, dugo vremena bile nepoželjne ne modnoj sceni te su smatrane staromodnim modelom obuće, zahvaljujući vodećim dizajnerskim brendovima poput talijanske modne kuće Prada, u narednim mjesecima mogli bi ih sve češće viđati na stopalima modnih ovisnica.

Nakon što je prošle godine predstavila robusne čizme Monolith s dodatkom maštovitih torbica koje su uspjele u potpunosti zaluditi zaljubljenice u modu, talijanska modna kuća ima novi modni adut u znaku mokasinki unaprijeđenog izgleda .

Da je riječ o novom hitu iz Pradine dizajnerske radionice dovoljno govore stajlinzi poznatih modnih ovisnica na Intstagramu, a u odnosu na klasične modele izdvajaju se glomaznim potplatom po uzoru na popularne combat modele čizmi koje ove godine uvjerljivo dominiraju modnom scenom.

Osim Prade, makeover zastarjelim mokansinkama podarili su i brendovi poput njujorškog Proenza Schoulera, a poznati pariški brend Comme des Garçons u suradnji s britanskim Dr. Martensom kreirao je posebnu verziju ove prepoznatljive obuće kojoj nije odoljela ni američka glumica Dakota Johnson.

  • +3
Dakota Johnson Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Ako ste jedna od onih dama koje glomazne mokasinke smatra pomalo temperamentnima, zapravo se s lakoćom kombiniraju s brojnim odjevnim komadima. Dovoljno je odjenuti traperice strogog kroja i predimenzonirani džemper kako bi nove verzije mokasinki u stajlinzima zablistale punim sjajom.

Ipak, ukoliko unaprijeđene inačice mokasinki poželite kombinirati s kratkim modelima suknji ili haljina, modni stručnjaci savjetuju da se u tom slučaju odlučite za suptilnije verzije kako bi spriječili modni nesklad u omjerima komada i efekt 'natečenih nogu'.

Mokasinke u stajlinzima street style zvijezdi