NE MOŽE BOLJE

Garancija odličnog stajlinga: Devet komada koje svatko treba imati u ormaru

25.03.2023 u 12:47

Bionic
Reading

Proljeće je idealan period da osvježite svoju modnu kolekciju, a kako biste uvijek pri ruci imali pogođen outfit za koji ne morate izdvojiti bogatstvo, oslonite se na nekoliko svakodnevnih ključnih komada

Mnogi misle da je za postizanje pogođenog stajlinga prema najnovijim modnim trendovima potrebno izdvojiti čitavo bogatstvo, međutim modni stručnjaci tvrde da se to može postići uz tek nekoliko osnovnih komada i umijeće njihovog kombiniranja.

Primjerice, obična bijela majica kratkih rukava možda izgleda kao nešto previše obično da bi se moglo smatrati dobitnim modnim komadom, ali zbog svoje prilagodljivosti i lakog kombiniranja upravo ona se pokazala kao ključni sastojak capsule garderobe.

Proljeće je idealan period da osvježite svoju modnu kolekciju, a kako biste uvijek pri ruci imali pogođen outfit koji ne doseže vrtoglavo skupu cijenu, oslonite se na nekoliko svakodnevnih ključnih komada.

Bijeli T-shirt

Obični bijeli T-shirt predstavlja bazični komad u ormaru. S trapericama i tenisicama, s midi suknjom i čizmama ili s kožnim kratkim hlačama - bijela majica kratkih rukava odlično će funkcionirati u mnogim stajlinzima.

Zahvaljujući bogatoj ponudi brendova, dolazak do verzije po vlastitom ukusu nikada nije bio lakši, a usprkos jednostavnom izgledu, itekako može izgledati nevjerojatno elegantno!

Traperice

Traperice su komad bez kojeg niti jedna garderoba ne može funkcionirati te su apsolutni klasik ulične mode. Svijet mode trenutno je podijeljen na obožavatelje uskog ili širokog kroja, a sigurno je to da niti jednim trenutno ne možete pogriješiti.

Naime, iako je široki kroj traperica postao jedan od glavnih trendova 2023. godine, dobro upućeni dizajneri i proizvođači traperica tvrde da skinny model neće tako lako prestati biti in.

  • +2
Hlače ravnog kroja Izvor: Profimedia / Autor: Mango Promo

Klasični sako

Sako je prošle sezone nosio status najvećeg trenda, a iznimnu popularnost nastavit će uživati i ovog proljeća. Bilo da je li kariran, jednobojan, od pliša ili vune, na dvostruko ili jednostruko kopčanje, s jednim ili tri gumba - njime jednostavno ne možete pogriješiti.

Isto tako, ako želite unaprijediti stajling, birajte tzv. sako Jackie. Riječ je o ženstvenom modelu od buklea, materijala koji se izrađuje gustim pletenjem vune na specifičan način, a nazvan je u čast svojedobne modne ikone Jackie Kennedy.

  • +2
Sako Jackie Izvor: Profimedia / Autor: Sunset Box / Allpix Press / Profimedia

Bijela košulja

Teško je pronaći komad koji je istovremeno toliko jednostavan i toliko chic kao što je obična bijela košulja. Ne postoji prigoda za koju nije primjerena, od važnih poslovnih sastanaka do opuštenih gradskih druženja.

Običnom bijelom košuljom u svojoj kolekciji učinit ćete si veliku uslugu jer ćete na raspolaganju imati jednostavan i elegantan komad koji se lako kombinira s gotovo svakim outfitom.

Baloner

Gotovo sedam desetljeća baloneri uspješno odolijevaju nametnutim modnim trendovima, stoga ne čudi činjenica da približavanjem proljetnih mjeseci redovito krase police trgovina.

U gotovo sedam desetljeća stekli su kultni status, a da će baloneri i ove godine sloviti za must have jaknu u proljetnim mjesecima, svojim asortimanom jasno su dali do znanja brojni brendovi predstavljajući razne modele.

Iako su godinama najpopularniji bili oni u bež tonovima, po uzoru na kultne modele Burberryja, ove sezone u raznim kolekcijama možemo vidjeti pojavu kožnih komada bordo boje ili nešto veselije proljetne verzije u pastelnim bojama.

Obični top

Klasični top na naramenice jedan od onih komada koji se nose cijele godine. U toplijim mjesecima izgleda dovoljno chic sam po sebi, a u zimskom periodu služi kao najuži sloj ispod pletiva ili kao cool zamjena za košulju ispod sakoa.

Majica na pruge

Omiljeni stil chic Francuskinja podrazumijeva neizostavne majice i džempere na vodoravne pruge. Ovaj model nikad ne izlazi iz mode jer se zbog svog nenametljivog dizajna jednostavno uparuje s preostalim komadima te garantira pogođen stajling.

Mokasinke

Uz balerinke, mokasinke su neprikosnoveno najveći ovosezonski hit kojem će teško odoljeti ijedna zaljubljenica u modu. Udobne su poput tenisica, a imaju eleganciju klasičnih kožnih cipela te su trenutno najpoželjniji komad za stiliziranje street style kombinacija.

Najpoznatije su one sa slavnim logom Prade, simbolom luksuza i visoke mode, koji možemo vidjeti na gotovo svakom profilu vodećih trendseterica na Instagramu te na tjednima mode. Dolaze u klasičnom dizajnu crne kože s tradicionalnim podebljanim potplatom, koji je aktualni trend, no u ponudi se nalaze i modeli sa zakovicama i u varijanti s metalnim sjajem.

  • +14
Mokasinke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Hlače širokog kroja

Iako uski modeli nisu izašli iz mode, trenutno svjedočimo potpunoj dominaciji hlača širokog kroja. Zbog svoje opuštenosti djeluju iznimno cool, a visok struk omogućuje postizanje vrlo ženstvene siluete koju ćete naglasiti uvlačenjem košulje ili topa te trendi uskim kožnim remenom.