ZA PROCVAT TURIZMA

Finci Hrvatsku proglasili naj stranom destinacijom

17.01.2013 u 15:06

Bionic
Reading

Hrvatska je ovogodišnja dobitnica nagrade Finnish Travel Award 2013. za najzanimljiviju stranu destinaciju po odabiru javnosti, koju svake godine dodjeljuje uprava najvećeg i najutjecajnijeg turističkog sajma u Finskoj, Matka Travel Faira

Nagradu je direktoru Predstavništva Hrvatske turističke zajednice za Skandinaviju Paulu Šikiću predao direktor sajma Christer Haglund, koji je čestitao Hrvatskoj na uspješnim promidžbenim aktivnostima na skandinavskom tržištu.

Hrvatska je tako već na samom otvorenju sajma, koji se u Helsinkiju održava od 17. do 20. siječnja, dobila odličnu promidžbu svoje turističke ponude, kao i dodatnu potvrdu o rastućoj popularnosti među stanovnicima Finske i susjednih zemalja.

Na sajmu je Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Skandinaviji svoju turističku ponudu promoviralo na poslovnim radionicama naziva 'Global Workshop', na kojima su zainteresiranim predstavnicima finskih putničkih agencija predstavljene prirodne i kulturne ljepote hrvatskih destinacija. Uspostavljen je niz vrijednih kontakata s vodećim ljudima iz turističkog sektora u Finskoj, a uz Hrvatsku turističku zajednicu, na radionicama su sudjelovali i predstavnici iz turističkih agencija Alfa travel, Katarina line i Uniline te hotelska kuća Maistra.

S obzirom na to da su u tijeku brojne promidžbene aktivnosti na emitivnim turističkim tržištima, Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Skandinaviji, uz radionicu u Helsinkiju, promoviralo je Hrvatsku i na turističkom sajmu Reiselivsmessen Oslo 2013. održanom u Oslu od 11. do 13. siječnja.

Uz izlaganje na sajmu, Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Skandinaviji ovaj je tjedan u Oslu zanimljive i zapažene turističke kontakte ostvarilo i na poslovnoj radionici Travel Match, koja je okupila preko 300 međunarodnih predstavnika turističkih agencija i hotelijera.