OBAVEZNA TOALETA

Evo zašto je važno redovito četkati mačku

10.11.2015 u 19:14

Bionic
Reading

Mačke same svakog dana provode podosta vremena obavljajući osobnu higijenu, no što se tiče četkanja, vi ste ti koji svojoj ljubimici morate pomoći u tome

Naši prijatelji s Mačkarice pozabavili su se s temom četkanja mačke. Između ostalog, navode da im je, neovisno o tome što su mačke savršene u samouređivanju, dobrodošla i naša pomoć u tom poslu. Glatko i kratko krzno najlakše je za održavanje, a dovoljno je jednom tjedno koristiti gumu, četku ili rukavicu za skidanje dlaka.

Kad su dugodlake mačke u pitanju, krzno iziskuje svakodnevnu njegu, pogotovo ako je sklono zapetljavanju. Svakodnevno četkanje i češljanje uklanja mrtvu dlaku, sprečava nastanak zapetljanih gruda dlake te smanjuje količinu koju će mačka lizanjem progutati, a od koje će nastati kuglice dlake.

Naime kuglice dlake mogu izazvati probleme s probavom pa je potrebno posegnuti za travom za mačke ili pastama koje pomažu u njihovom normalnom prolasku, posebice kad su dugodlake mačke u pitanju.

Mačke srednje dugog krzna možete svakodnevno četkati metalnom četkom ili onom od čekinja, ali kratko. Potreban je i češalj sa široko razmaknutim zupcima za češljanje najduže dlake.

Više detalja o četkanju mačke možete pročitati preko ove poveznice