KORISNI SAVJETI

Evo o čemu morate voditi računa pri pranju traperica kako bi dulje trajale

02.11.2020 u 08:59

Bionic
Reading

Traperice su basic komad koji svi volimo jer se uklapa u mnoge stajlinge, a svatko u svojoj garderobi ima omiljeni komad koji rado nosi u svim prigodama. Uz ovih nekoliko korisnih savjeta, traperice će vam dulje trajati

Kad je u pitanju učestalost pranja traperica, svi imaju svoju teoriju, pa ih neki peru nakon svakog nošenja, a drugi nešto rjeđe nakon što su ih nosili tri ili četiri puta.

Victoria Beckham, ikona stila i uspješna dizajnerica svojedobno je iznenadila svojim priznanjem kako svoje traperice nikad ne pere, nego ih samo izvjetri kako se njihov oblik ne bi promijenio.

U intervjuu za Elle, Vicky je tako izjavila kako svoje traperice jedino pere kad njezina djeca nešto proliju po njoj! I to samo na hladno pranje. 'Iskreno, traperice inače uopće ne perem. Samo ih objesim kako bi zadržale svoju formu'.

U svakom slučaju, traperice zahtijevaju posebnu brigu, a uz ove savjete produljit ćete im rok trajanja:

Pripazite na učestalost pranja

Traperice nemojte stavljati u perilicu rublja nakon svake upotrebe. Zvuči jednostavno: ukoliko želite da vam traperice traju dulje, trebali biste ih što manje prati. Ukoliko traper perete prečesto na previsokoj temperaturi, pamučna vlakna i indigo boja previše su 'pod stresom' pa boja sve više blijedi, a vlakna se šire.

Kako prati traperice

Ukoliko traperice imaju tvrdokorne mrlje i trebaju pranje to napravite na niskoj temperaturi u hladnoj i mlakoj vodi bez agresivnih deterdženata. Izbjegavajte jake deterdžente ili one koji sadržavaju izbjeljivače - oni uništavaju vlakna i troše tkaninu. Dakle, najbolje je koristiti programe na nižim temperaturama i blaga sredstva za pranje, a neki smatraju kako je, ukoliko traperice nisu jako zaprljane čak i deterdžent nije nužan. Savjet više: uvijek zatvorite zatvarač te zakopčajte gumbe i kvačice jer će tako traperice zadržati svoj pravi oblik.

Kako ih sušiti

Traper je također jako osjetljiv što se tiče sušenja pa sušilicu svakako izbjegavajte. Najbolje ih je sušiti na zraku, a glačanje je potpuno nepotrebno jer se one prilagođavaju obliku tijela nakon nošenja.