U ČEMU JE TAJNA?

Evo kako slavne mame održavaju vitku figuru

05.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon rođenja djeteta jedna od posljednjih stvari koju želite raditi jest vježbati, jer briga oko novorođenčeta je dovoljno iscrpljujuća. Veliki broj mama teško pronalazi vremena za vježbanje kojim bi povratile figuru. No to nije slučaj sa slavnim manekenkama, glumicama i pjevačicama koje tijelo u besprijekorno stanje vraćaju brzinom svjetlosti. Kako im to uspijeva, koji je tajni recept te kako vježbaju, otkrivaju Gisele Bundchen, Heidi Klum, Jennifer Lopez, Angelina Jolie, Madonna i mnoge druge

Gisele Bundchen
Slavna i jedna od najplaćenijih manekenki, Gisele Bundchen prije gotovo dvije godine postala je majka dječaka Benjamina Bradyja, a u formu se vratila redovito vježbajući jogu. 'Rodila sam kod kuće u kadi. Željela sam roditi kod kuće i nisam željela uzimati ništa za ublažavanje boli, stoga sam se prije poroda počela pripremati te sam vježbala jogu i meditirala, a cijeli porod nije uopće bolio', rekla je Gisele koja želi u budućnosti imati još djece. Ubrzo nakon poroda Gisele je nastavila vježbati jogu i to na prostirci u dnevnoj sobi. Nakon nekoliko mjeseci pojačala je treninge s elementima kung fua, a nedavno je krenula i na satove plesa, piše celebritybabyscoop.com

Heidi Klum
Kako bi se vratila u formu za reviju Victoria' Secreta, na čiju pistu je kročila nedugo nakon poroda, manekenka Heidi Klum pouzdala se u savjete svog osobnog trenera. 'Trener me pazi kako ne bih pretjerala s vježbanjem. Hodala sam na pokretnoj traci, odlazila u šetnje po kvartu. Vježbala sam i na medicinskoj lopti, no činjenica je da nedugo nakon poroda ne možeš jako puno vježbati, stoga treba biti oprezan.

Jennifer Lopez
Jennifer Lopez navodno je svojednobno nakon rođenja blizanaca potrošila vrtoglavih 50 tisuća dolara na izgradnju teretane u svom domu. Osim toga, J.Lo je unajmila i osobnog trenera te se budila u 4 ujutro kako bi vježbala tri sata i tako sedam dana u tjednu.

Melanie Brown
Bivša Spice Girl osim što je redovito vježbala i odlazila na fitness, kilograme je topila plesom. Naime, svojedobno se okušala u showu 'Dancing With The Stars' te se posvetila intenzivnom i napornom vježbanju plesnih koraka.

Denise Richards
Lijepa glumica još je jedna u nizu slavnih mama koje su figuru u besprijekorno stanje vratile svjetlosnom brzinom. Denise, majka dvoje djece, ustajala je u pet ujutro kako bi vježbala s osobnim trenerom, a najčešće je izvodila kardio vježbe.

Reese Witherspoon

Uz često vježbanje joge, ova majka dvoje djece često je išla u duge šetnje te vježbala na svježem zraku.

Angelina Jolie
Angelina je povratak vitke figure bazirala na jogi, a joga vježbe dodatno je pojačala nakon što je rodila kćer Shiloh.

Jessica Alba i Halle Berry
Obje glumice su u cilju povratka vitke linije nakon poroda potražile pomoć slavne holivudske trenerice Ramone Braganze uz čiju pomoć su prakticirale plan '321 Baby Bulge Be Gone'. Taj tretman je uključivao hodanje na pokretnoj traci, što je Jessica radila kod kuće, a Halle je prakticirala kardio vježbe te vježbanje s utezima.

Gwyneth Paltrow

Visoka i vitka Gwyneth vježbanje joge ističe kao najzaslužniji 'trik' povratka vitke linije nakon poroda. Tješenje slatkišima u tužnim trenucima Gwyneth je zamijenila vježbanjem, a kako bi ostala u formi, vježba čak tri sata na dan.

Madonna
Pop kraljica Madonna svim silama se bori protiv znakova starenja i godina. Slavna pjevačica redovito vježba Ashtanga jogu, dinamičniji oblik joge. Osim toga, posebnu pažnju posvećuje i kardiovaskularnim vježbama koji joj osiguravaju snagu za energične nastupe.

Julianne Moore

Crvenokosa glumica kaže da samo vježba jogu. 'Redovito vježbam jogu, to je zapravo jedino što činim po pitanju održavanja forme. Joga mi odgovara jer mi daje vremena da se opustim i odmaknem od svakodnevnog stresa. Kada imate djecu, šokantno je kako vam dan proleti. Ako neki dan ne stignem vježbati jogu, to je zbog obiteljskih obaveza. Stoga je čak i pronalazak vremena za vježbanje popriličan izazov.'