NOVI FITNESS HIT

Evo kako možete imati bedra i guzu supermodela

20.01.2012 u 12:25

Bionic
Reading

S elastičnom trakom toniraju svoju stražnjicu i bedra Elle Macpherson i Rosie Huntington-Whitely, a vježbe su jednostavne i možete ih raditi kod kuće ili u uredu

Koja se žena ne bi željela pohvaliti bezobrazno čvrsto stražnjicom i vitkim bedrima?

To su dijelovi tijela koji nam se najmanje sviđaju i većini su najteže dohvatljivi cilj. Čak i kada redovito vježbamo, bedra i stražnjica posljednji su dijelovi tijela koji će pokazati rezultate truda, piše Daily Mail.

No, s jednim novim dodatkom redovitom vježbanju, promjene se mogu vidjeti u samo nekoliko tjedana. I sve to s jednostavnom gumenom trakom pomoću koje se, tvrde stručnjaci za fitnes, mogu izolirati specifični mišići. Jačanje tih mišića ima učinak podizanja cijelog područja, učvršćujući stražnjicu i formirajući bedra.

A prema fitnes i wellness studiju Bodyism zaslužnom za vitka tijela Elle Macpherson i Rosie Huntington-Whitely - vježbe su jednostavne. Vježbe elastičnom trakom možete obavljati kod kuće, u parku ili čak za radnim stolom, a trake su dovoljno lagane da ih možete ubaciti u torbu ili kofer tako da su vam uvijek dostupne.

Osnovne su vježbe jednostavni pokreti: hodanje s trakom (bočni koraci s trakom oko gležnjeva), čučnjevi s trakom iznad koljena, podizanje noge dok ste u ležećem položaju (s trakom kao dodanim otporom). 'Trake su izvrstan način da tonirate stražnjicu, ali i odličan način da zaštitite leđa od ozljeda. Jači mišići stražnjice znače i jača leđa', kaže trener u studiju Bodyism Dalton Wong.

'Jaka stražnjica štiti i leđa i koljena. Snažni mišići gluteus medias stabiliziraju kosti bedara, pa je cijela osovina od kukova do koljena jača i stabilnija.' Dalton savjetuje da dok radite za uredskim stolom stavite traku iznad koljena te otvarate i zatvarate noge poput klauna.

'Nije damski, ali funkcionira', kaže. 'Ili možete traku staviti oko gležnjeva i pomicati svaku nogu na stranu jednu po jednu. Obje vježbe će tonirati vaše mišiće stražnjice te unutarnju i vanjsku stranu bedara.'

Pogledajte primjer vježbi.

null