MOĆNA SVILA

Evo kako ćete doslovno preko noći postići blistavu kosu, ali i kožu

26.09.2018 u 07:11

Bionic
Reading

Svilena posteljina daruje mnogo više od posebnog dojma spavaće sobe. Zamjenom tipične pamučne jastučnice za svilenu verziju, vaša kosa i koža itekako će profitirati

Prednosti svilene jastučnice za kosu

Iako vaša trenutna jastučnica možda djeluje meko na dodir, trenje stvoreno okretanjem tijekom sna djeluje štetno na folikule, što u konačnici rezultira lako lomljivom kosom s manje sjaja.

'Pamuk je materijal namijenjen apsorpciji vlage, a upravo će to učiniti vašoj kosi', ističe američka frizerska stilistica Ali Batista, dodajući da kosa kojoj nedostaje vlage ima tendenciju izgledati ukočeno, beživotno i samim time sklonija je statičnosti.

Svila je materijal koji će omogućiti da kosa glatko klizi i značajnije se manje lomi.

ANTI AGE EFEKT

Pet nijansi boja za kosu koje skidaju 10 godina s lica

Pogledaj galeriju

Prednosti svilene jastučnice za kožu

Osim kose, svilena jastučnica čini čuda za kožu, osobito kada je u pitanju osjetljivi tip. Ovisno o materijalu ili bojama koje se koriste pri bojanju tkanine, vaša naizgled obična pamučna jastučnica može biti glavni uzrok nadražene kože lica.

Svila je prirodna i hipoalergenska tkanina koja djeluje nježno na kožu, a postoji i daleko manja šansa da ćete se spavajući na svili sutradan probuditi s otiscima zgužvane jastučnice na licu. Baš kao što kosi osigurava hidratantnost, svila neće izvući prirodnu vlažnost kože lica. Osim toga, svila je puno prozračnija u odnosu na druge tkanine, što u prijevodu znači da je potraga za hladnom stranom jastuka u noćnim satima službeno završena.