SINDROM SVLAČIONICE

Evo kad muškarce najviše brine veličina njihova penisa

14.06.2013 u 10:27

Bionic
Reading

Većinu muškaraca više brine kad dimenzije svojih muškosti moraju usporediti s prijateljima, nego ono što njihove djevojke misle o veličini njihovog penisa, otkriva nova studija

Iako većina muškaraca tvrdi da u krevetu veličina nije najvažnija, mnogi priznaju da se još uvijek osjećaju nesigurno kad se trebaju usporediti sa svojim prijateljima, piše Mail Online.

Tim znanstvenika sa Sveučilišta Victoria tvrdi da većina muškaraca između 18 i 76 godina osjeća nesigurnost kad je riječ o njihovoj težini, građi i veličini penisa.

'Ne brine ih veličina penisa zbog užitka njihovih seksualnih partnerica, nego je često riječ o natjecanju s drugim muškarcima. Mnogi se osjećaju najnesigurnije tamo gdje se njihova veličina može uspoređivati, primjerice u svlačionicama', objašnjava autorica studije, dr. Annabel Chan Feng Yi.

Kaže da su oni koji pate od 'sindroma svlačionice' zapravo zadovoljni veličinom penisa kada je riječ o seksualnom zadovoljavanju partnerice. No želja da se natječu s drugim mužjacima dovodi do opsjednutosti body buildingom i kultom mišićavog tijela.

'Istraživanje pokazuje da društvenim pritiscima poželjnog imidža nisu izložene samo žene te da i muškarci često dijele iste sumnje i nesigurnost.'