VRTOGLAVE KAZNE

Evo gdje se ne smijete pojaviti u bikiniju

03.07.2013 u 09:10

Bionic
Reading

Talijanski grad Vietri Sul Mare oštro je zabranio nošenje bikinija bilo gdje u gradu osim na plaži. Oni koji se oskudne badiće usude nositi bilo gdje drugdje osim na plaži mogla bi dočekati kazna u iznosu i do 3.725 kuna

Strogu zabranu o zabrani nošenja badića i kupaćih kostima u bilo kojem dijelu grada osim na plaži u talijanskom gradiću Vietri Sul Mare donio je gradonačelnik Franco Benincasa koji smatra kako je to nužno kako bi se očuvala slika o tom primorskom gradiću čija je popularnost kao ljetovališta u porastu, piše Daily Mail

Primorski gradić na jugu Italije zapanjio je stanovnike i izletnike donošenjem zabrane nošenja bikinija. Tako je u primorskom gradu Vietri Sul Mare na obali Amalfi oštro zabranjeno otkrivanje i pokazivanje tijela izvan plaže.

                                                               Vietri Sul Mare

Turisti koji ondje dolaze na odmor od sada će, po svemu sudeći, zbog nošenja bikinija ili hodanja po gradu golih prsa plaćati prilično visoku kaznu. Zabrane bikinijima i hodanju bez majice prvotno su donesena 2010. Međutim, gradonačelnik Franco Benincasa tek je sada odlučio skupe kazne provesti u djelo i to sve u cilju da zaštiti stvaranje slike o tom primorskom gradiću.

Prijestupnici koje se uhvati kako po gradskim ulicama hodaju oskudno odjeveni dobit će novčanu kaznu u rasponu od 25 do 500 eura, odnosno od 186 do 3.725 kuna.

Međutim, Vietri Sul Mare nije jedini grad na tom dijelu Italije koji je posegnuo za takvom restrikcijom. 2010. još jedan primorski gradić u toj regiji, Castellammare di Stabia, donio je sličnu zabranu pa je tako na javnim prostorima i u gradu zabranjena oskudna odjeća, psovanje te igranje nogometa po gradskim ulicama.