UZBUDLJIVA SURADNJA

Elegantna i futuristička: H&M predstavio novu kolekciju održive sportske odjeće

19.04.2023 u 13:44

  • +4

H&M Move x LanzaTech

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bionic
Reading

H&M ima novu sportsku liniju naziva Move. Sa američkim startupom LanzaTech, švedski high street div udružio je snage na stvaranju capsule kolekcije sportske odjeće stvorene od ponovno iskorištenih emisija ugljika

Kao da je riječ o izmišljenom filmu, H&M odlučuje uvesti inovacije i lansira svoju prvu capsule kolekciju stvorenu iz emisije ugljika. Švedski lanac trgovina uličnom modom, preko svoje nove sportske lunije, H&M Move, ostvario je suradnju s američkim startupom LanzaTech kako bi se kladio na stvaranje održive mode i s ovom vrstom odjeće. Rezultat? Elegantna linija s futurističkom estetikom koja će zasigurno zaintrigirati brojne ljubitelje mode.

H&M Move linija stvorena je s ciljem demokratizacije sportske odjeće i poticanja svih na vježbanje u funkcionalnoj, lijepoj i pristupačnoj odjeći, pri čemu se obvezuje na to kroz održiviju inicijativu.

Iz tog razloga, lančana pila u LanzaTechu, inovativnoj tehnološkoj tvrtki specijaliziranoj za hvatanje ugljika, savršena je suradnja za postizanje navedenog cilja.

‘U suradnji s LanzaTechom, zadovoljstvo nam je ponuditi našim kupcima kolekciju kapsula izrađenu od CarbonSmart™ poliestera, inovativnog materijala koji koristi prenamijenjene emisije ugljika’, izjavio je izvršni direktor linije H&M Move, Simon Brown.

Prema njegovim riječima, ova će suradnja omogućiti brendu da istražuje nove inovativne materijale dok će nastaviti pomagati u promicanju stvaranja održive sportske odjeće u budućnosti.

Obećavajuća inicijativa kojom su kroz tri jednostavna koraka rezultirali revolucionarnim odjevnim komadima koji su izašli na svjetlo dana 6. travnja i koji su fascinirali ljubitelje sporta. Proces stvaranja je sljedeći: LanzaTech hvata emisije iz čeličana, hvata ih u bioreaktore i pretvara u građevne blokove konvencionalnog poliestera.

Na taj način smanjuje se onečišćenje i ograničava se korištenje fosilnih i netaknutih resursa. Prema riječima Jennifer Holmgren, izvršne direktorice LanzaTecha ‘Inovacije u tekstilnoj industriji trenutačno su usmjerene na održivost za bolji svijet’.

H&M Move x Lanzatech

Capsule kolekcija kreirana je od ukupno tri sportska komada, uglavnom namijenjena ženskoj publici, a uključujuje top, tajice i crni kombinezon sa šavovima kameno sive boje.

Svi su komadi prožeti njihovom DryMove™ tehnologijom. Zaštićeni materijal koji odvodi vlagu od kože, održavajući korisnike udobnima i suhima dok se kreću.