prepoznatljiv potpis

Elegancija s prepoznatljivim talijanskim potpisom: Stajling Laure Pausini u prvoj večeri Eurosonga otkriva vrijednu lekciju iz mode i stila

11.05.2022 u 08:08

Bionic
Reading

Italija, kolijevka mode, povodom 66. Eurosonga koji se održava u Torinu, osim glazbenog spektakla i nestrpljivog brojenja glasova, po svemu sudeći, pružit će autentičnu i vrijednu divljenja lekciju iz stila i mode. Dokazuju to i eklektične kreacije s potpisom Valentina koje je Laura Pausini u ulozi voditeljice pokazala u prvoj polufinalnoj večeri

Nastupima u prvoj polufinalnoj večeri počela je napeta utrka za proglašenje pobjednika Eurosonga 2022. godine. U prvoj polufinalnoj večeri nastupilo je 17 izvođača, a u borbi za finale, koje će se održati u subotu, u četvrtak će na pozornicu torinske dvorane Pala Aplitour stati još 18 predstavnika. Domaćini ovogodišnjeg europskog glazbenog natjecanja su talijanska pjevačica Laura Pausini, voditelj Alessandro Cattelan i pjevač Mika. Uzevši u obzir činjenicu da je Italija jedna od kolijevki visoke mode, Eurosong koji se održava u Torinu nudi puno više od pukog glazbenog festivala, događaj je to koji prožimaju moda, stil i nadaleko prepoznatljiva talijanska elegancija.

Za prvu polufinalnu večer talijanska pjevačica Laura Pausini igrala je na sigurno, provjereno i talijanski fantastično. Na pozornici je pokazala tri stajlinga, jedan efektniji od drugoga, a svi su imali dvije dodirne točke – eklektičnu nijansu ružičaste boje i potpis Valentina, nepobjedivog talijanskog modnog magnata.

Laura u ulozi voditeljice, odjevena u Valentinove kreacije, primjer je prepoznavanja važnosti kako same pjevačice u glazbenoj povijesti Italije, tako i važnosti modnog brenda koji je par excellence primjer talijanske elegancije i modnog prestiža.

Sve tri haljine bile su u poznatoj Valentinovoj ružičastoj boji, kojom je Pierpaolo Piccioli želio izgraditi novi identitet tvrtke, zahvaljujući i suradnji s Institutom Pantone, a tu, očito vrlo uspješnu, suradnju predstavio je i u kolekciji za proljeće. Naime nova Valentinova kolekcija gotovo u potpunosti je u znaku 'Valentino Pink PP', nijanse koju su stručnjaci za boje iz Instituta Pantone razvili isključivo za ovaj talijanski brend. 'PP' u 'Valentino Pink PP' oda je Picciolijevoj strasti prema ovoj jarkoj boji koju je pomno istraživao posljednjih godina, pokazavši je u ready to wear i couture kolekcijama za proljeće 2022., a dominirala je i stajlinzima na ovogodišnjem balu Met Gala.

  • +9
Laura Pausini Izvor: Profimedia / Autor: Goigest Press Office / Zuma Press / Profimedia

Piccioli ističe da, osim što pruža prepoznatljiv identitet stajlingu, činjenica da je čitava kreacija monokromatska daje mogućnost da se sav rad usredotoči na izradu uzoraka i komada u najčišćem haute couture stilu. Osim toga, Piccioli je potražio inspiraciju u kontrastima suprotstavljajući i odajući počast renesansi i hedonističkom Laurinom duhu.

'Odjeća postaje nositelj, a ne obrnuto. Laura mora izražavati sebe i svoju kreativnost u svakom trenutku i bez ograničenja', objašnjava Piccioli.

RUŽIČASTA RASKOŠ

Valentino oduševio novom kolekcijom koju je obilježila vedra nijansa, stvorena posebno za ovu talijansku modnu kuću

Pogledaj galeriju

Za samu Pausini također je od velike važnosti to da je upravo Valentino i Pierpaolo prate na prvoj večeri Eurosonga jer su to sjajno napravili i u drugim važnim trenucima njezine karijere, kao što su nominacije za nagrade Oscar 2021. i Zlatni globus 2022., kada je osvojila zlatni kipić za pjesmu 'Lo si' iz filma ‘La vita davanti a se'.

'Valentino je za mene šarm. PP PINK je izjava ljubavi, a Pierpaolo je za mene dizajnirao tri prekrasna odjevna predmeta s istim konceptom koji je obilježio njegove predivne revije visoke mode', rekla je pjevačica.

Eurosong 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Jussi Nukari / Shutterstock Editorial / Profimedia