TRENDI CURE

Dvije poznate Hrvatice poludjele za istim Zarinim odijelom od omraženog materijala

26.09.2018 u 14:45

Bionic
Reading

Samt se ove jeseni vraća na velika vrata, a odjevni komadi od ovog toplog, ali među mnogima omraženog materijala već su zavladali i high street brendovima. I dok mnogi negoduju zbog povratka ovog davno zaboravljenog trenda, dvije poznate Hrvatice objeručke su ga prihvatile

Dolaskom sve hladnijih dana brojne su trendseterice uskočile u nešto toplije odjevne komade. Jedne od njih su imenjakinje Iva Šarić i Iva Radić koje u gotovo svakoj prilici izgledaju senzacionalno. Budući da su obje usko vezane za modu, nekadašnje manekene i danas rado prate vruće trendove pa su brzo shvatile da će u narednoj sezoni prevladavati odjevni komadi od samta.

Ovaj iznimno topao i mek materijal vratio se u obliku hlača, odijela, suknji i jaknica. U modnoj prošlosti samt se smatrao luksuznim materijalom koji su najčešće nosili bogati trgovci i plemstvo. Zbog osjetljivosti na visoke temperature i učestalo pranje prestao se izrađivati od svile, a danas se u većini slučajeva stvara od sveprisutna poliestera i pamuka.

  • +10
Samt u jesenskim kolekcijama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Mišljenja o predmetima od samta podijeljena su, ali ipak sve češće može ga se vidjeti na brojnim stajliš curama.

Zarino odijelo od samta Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Radnu srijedu gospođa Šarić odlučila je začiniti zanimljivim modnim odabirom. Odjenula je Zarino svijetloplavo odijelo od samta s trapez hlačama, a cijelu je kombinaciju zaokružila trendi tenisicama koje su se sjajno uklopile u stajling.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

odijelo + tenisice = 🤓🎉

Objavu dijeli I V A 🌷 (@_iva_saric_)

Gotovo identičan ukus jutros je pokazala i bivša manekenka, danas poduzetnica Iva Radić. I nju je privuklo isto odijelo, no ona ga je nosila na nešto elegantniji način, ukomponiravši uz njega mokasine iste plave nijanse te mnogo zlatnog nakita.