VRIJEDNO PRIZNANJE

Drugu godinu zaredom ova pizzerija iz Zagreba uvrštena je na listu najboljih u Europi

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 14.05.2022 12:01
  • Objavljeno 14.05.2022 u 11:15
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Aleksandr Kuzmin / Tetra Images / Profimedia

Na listi najboljih pizza u Europi svoje mjesto i ove je godine osigurala zagrebačka pizzerija Franko’s Pizza & Bar

Nakon proglašenja najboljih pizza u Europi po izboru 50 Top Pizza u Milanu, zagrebačka pizzerija Franko´s Pizza & Bar ponovno je slavila.

Prošle godine na spomenutoj listi zauzela je 47., dok joj je ove godine pripalo 45. mjesto. Ova lista od pedeset najboljih mjesta u Europi za pizzu isključuje Italiju koja ima posebnu rang listu.

‘Unatoč teškoj drugoj godini za pandemiju, ovo mjesto u središtu hrvatskog glavnog grada uspjelo je ostati vjerno sebi uz održavanje standarda kvalitete počevši od nabave sirovine koje su njegova jača strana, ali i s pažnjom na zdravstvene tegobe gostiju i uvođenjem veganskih opcija. Pizza je u čistom napuljskom stilu, dobro izvedena s laganim tijestom. Brza i pažljiva usluga. Opsežna karta piva i vina. Imaju i neka kuhana jela’, tim riječima organizacija izbora 50 Top Pizza opisala je zagrebački Franko´s Pizza & Bar.

Beograd ove godine ima čak dvije pizzerije na listi najboljih u Europi, a najbolje u regiji plasirala se slovenska pizzerija Verace koja se nalazi u Novoj Gorici.

Prvo mjesto na listi ove je godine zauzela pariška pizzerija Peppe Cutraro.