USPJEŠAN SKOK

Drele se bacio s Masleničkog mosta

01.07.2010 u 20:36

Bionic
Reading

Davor Dretar uvijek je spreman na nove izazove, a najnoviji u nizu bio je skok u prazno s Masleničkog mosta

Popularni voditelj odvažio se na bunge skok s visine od 56 metara, koliko je visok Maslenički most, i ostao živ.

Nakon uspješnog skoka ostao je još neko vrijeme viseći s konopa privezanog za most i vrišteći od radosti što je uspio prevladati strah i zakoračiti u prazninu. Da mu nije bilo lako, kao ni njegovoj supruzi Michell, potvrdile su i duge pripreme koje su podrazumijevale i molitvu prije skoka, a nešto prije Drele je otpjevao i prigodnu pjesmicu.

'Budi noćas mirno more, srce moje, kucaj tiše', pjevušio je voditelj dok je čekao svoj red za bungee jumping. 'Nije mi lako', rekao je za Večernji list po dolasku, a nekoliko minuta kasnije hrabrio se govoreći kako mu je lakše kad je vidio da su drugi preživjeli skok.

Raspitivao se hoće li konop izdržati njegovih 107 kilograma, a potom i rekao da je žedan i da bi prije skoka popio barem jedan gemišt. Nakon što mu je ponuđena voda, našalio se da će radije skočiti žedan nego da ga snime s vodom u ruci, da bi se potom pomalo blijed u licu uspeo na četiri stepenice do ograde mosta. Prekrižio se i, poput mnogih zaljubljenika u ovaj atraktivni sport, kriknuo te se s mosta bacio prema moru.

'Ovo je definitivno najuzbudljiviji trenutak u mom životu. Bilo me strah, ali poslije skoka je sila gravitacije učinila svoje. Osjećaj je fenomenalan i opet ću skakati. Moram reći da me supruga na skok nagovarala deset godina i sad sam to napravio. Nije mi žao', rekao je Drele po povratku na Maslenički most te dodao kako mu je od skoka za srce bilo opasnije uspinjanje s podnožja mosta.