NACIONALNI PARK KRKA

Draži kupačica na Skradinskom buku

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 20.07.2011 09:15
  • Objavljeno 20.07.2011 u 08:00
Skradinski buk kupacice 02

Skradinski buk kupacice 02

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Ovih dana za trajanja ekstremnih ljetnih vrućina možda je najbolje osvježenje bilo kupanje na Skradinskom buku u Nacionalnom parku Krka
tportal.hr

tportal.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

U kotlini kanjona Krke je bilo izuzetno vruće i sparno, ali tko to izdrži, može uživati u najboljem osvježenju, kupanju na Skradinskom buku. Za kupanje je posebno označen i ograđen dio jezera na kraju posljednjeg slapa na rijeci Krki. Od tog jezera i kupališta, Krka mirnim tokom teče do Skradina i ušća u Šibenskom kanalu.

Temperatura Krke ne prelazi 19 do 20 stupnjeva i to garantira ugodu ovih vrućih dana. Inače, broj gostiju i posjeta u predsezoni i na početku glavne sezone obećava možda najbolju godinu u najposjećenijem nacionalnom parku u Dalmaciji. Veći broj gostiju u zemlji bilježi samo Nacionalni park Plitvice.

Osvježenje u hladnoj rijeci su pronašle mnogobrojne gošće i na trenutak fotogalerija može izgledati kao da je snimljena na medijski razvikanom i eksploatiranom Zrću, a ne u predivnom prirodnom ambijentu i zelenilu nacionalnog parka. Zadovoljstvo turistkinja je više nego vidljivo, a poneki prizori doimaju se kao platna baroknih majstora s kupačicama, stvarnim ženama u rajskom okolišu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi