JANE SEYMOUR

'Dr. Quinn, žena vrač' je bila tajna muza dizajnerskog para Emanuel, kreatora vjenčanice princeze Diane

04.02.2021 u 23:55

Bionic
Reading

Glumila je u Bondovom filmu 'Živi i pusti umrijeti' iz 1973. godine i televizijskoj seriji 'Dr. Quinn, žena vrač', piše knjige i dizajnira šalove, ali glumica Jane Seymour može se pohvaliti još jednom ulogom, što je i učinila u podcastu 'My Wardrobe Malfunction' voditeljice Susannah Constantine

Naime, Seymoure je tajna muza Davida i Elizabeth Emanuel, nekadašnjeg britanskog dizajnerskog para koji se proslavio dizajnirajući vjenčanicu princeze Diane 1981. godine.

Njihova je veza počela na preporuku novinara, otkriva u podcastu Seymour, zahvaljujući filmu iz 1978. godine 'Četiri pera'.

Tijekom premijere ovoga filma, glumica rođena u Velikoj Britaniji trebala je biti predstavljena kraljici Elizabeti pa joj je novinar ukazao na nove dizajnere koji su upravo stekli fakultetsku diplomu i odradili svoju prvu reviju.

  • +8
Jane Seymour Izvor: Profimedia / Autor: Belen Diaz/DYDPPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Emanuelovi su mi posudili prekrasnu bijelu haljinu spuštenih ramena i ja sam je odjenula', kaže Seymour i otkriva da je u njenoj obitelji od tada kružila šala da se kraljici svidjela haljina pa je šapnula princu Charlesu: 'Pronašli smo haljinu, idi i nađi djevojku'.

'Nakon toga postala sam vrlo bliska prijateljica i tajna muza Emanuelovih', kaže glumica koja je mladim dizajnerima bila i vrlo česta klijentica.

'U ormaru imam replike, mislim ostale haljine koje je u ono vrijeme imala Diana. Od puno njezinih haljina imam onu drugu i nikad se nisam od njih rastala. Kad god vidim Davida Emanuela, podsjetim ga na svoj ormar i kažem mu da ako išta zatreba, može naći kod mene', otkriva Seymour.