FASHION.HR, 2. DAN

Domaća dječja moda napokon više nije dosadna

01.10.2011 u 13:56

Bionic
Reading

Djevojčice u bijelim haljinicama, sa slatkim Bambi sandalama isprepletenim satenskim vrpcama, otvorile su drugu večer modnog događaja Dove Fashion.hr na Zagrebačkom velesajmu. Uslijedile su razigrane male curice u Zigmanovim kreacijama, šarenim da se od njih lako zavrti u glavi

Ana Maria Ricov je i za Bambijevu sezonu proljeće/ljeto 2012. osmislila simpatičnu kolekciju dječjih cipelica, sandala u srebrnoj, zelenoj, plavoj, žutoj i ružičastoj boji sa satenskim vrpcama koje se vežu oko noge, kao i udobnih ljetnih cipelica za dječake u također zanimljivoj paleti boja. Riječ je o, usudimo se reći, već uhodanoj suradnji unutar projekta Fashion.hr Industrija – AMR za Bambi

I još jedna zanimljiva i srdačno prihvaćena komercijalna suradnja s Bambijem dolazi s potpisom omiljenog riječkog dizajnera Jurja Zigmana, a riječ je o modi za djevojčice. Bio je pravi užitak gledati vesele male klinceze koje su tek krenule u školu, a već znaju što je stil. Iz aviona je uočljiv Zigmanov otkačeni štih, osobito kad je riječ o haljinicama i suknjicama u ružičastoj i jarkoj boji limuna koje lepršaju u nizovima volana obrubljenih crnom trakicom. Karirani uzorak, točkice ili prugice koji se komešaju po haljinicama, kompletići haljinice - jaknice, majice, tajice u tri boje od kojih barem jedna mora biti kričava, komadi su odjeće zbog kojih bi princeze mogle itekako dosađivati roditeljima!

Aleksandra Dojčinović

Nekoliko je zanimljivih kreacija izašlo iz pera mladih dizajnera Adele Kliškić i Nikole Barbira. Dvije nijanse sivoplave boje tvorile su zanimljivu i seksi igru po ženskim odijelima s hlačama, a ta igra u tonovima boja pudera na mini haljinama, sa dodatno izrezanim porubom na bokovima, ostavljala je dojam žene itekako svjesne seksipila. Elegantne bijele suknja hlače te haljina sa zanimljivo izrezanim korzetom u boji bijele kave također su bili efektni.

Do poda duge haljine od finih padajućih materijala, uglavnom jednobojne uz koje ide tanki remen u nekoj suprotstavljenoj boji, nosile su prepoznatljiv potpis, onaj Aleksandre Dojčinović. Reviju je nosila i u svijetu sve traženija manekenka Vedrana Linardić, a zapažena je bila i Malina Grahek. Boje koje su prevladavale bile su tirkizna i boja pudera, uz nekoliko šarenijih, satenskih bež - tamnoplavih kreacija. Osim glatkih padajućih materijala, Dojčinović je zadivila uskom suknjom od svijetlo tirkizne čipke. Ono po čemu su se haljine razlikovale su dužina rukava, nabori na ramenima, izrezi na leđima.

Prikazane HERA torbice također su rezultat suradnje hrvatskih dizajnera s industrijskim pogonima, a i ovaj put iza njih stoji Robert Sever. Damske, kvalitetne, za samouvjerenu ženu, za svaku prigodu, HERA by Robert Sever nesumnjivo će ostati modni dodatak za kojim luduju Hrvatice.

Mischel Benoni suprotstavlja bijelu i crnu te tamnoplavu boju uz boju senfa koje se vodenasto pretaču po njegovim haljinicama i suknjama. U muškoj kolekciji dizajner dekonstruira unutrašnjost odjevnih predmeta, te je ponudio nekoliko odijela, sakoa, hlača. Dizajner radi u suradnji s dizajnericom cipela Anitom Zannotti Štulec. Drže se, ističu, samo vrhunskih prirodnih materijala: svile, pamuka i prave kože.