MODNI FAVORITI

Dok maštamo o toplim danima i sandalama, upoznajte se s modelima koji će obilježiti proljeće i ljeto pred nama

10.02.2021 u 06:26

Bionic
Reading

Zanima vas koje ćemo sandale obožavati u narednim mjesecima? Pripremite papir i olovku - predstavljamo vam šest modela koje modni stručnjaci izdvajaju kao 'it' modele sezone proljeće/ljeto 2021.

Postoji puno važnijih stvari koje priželjkujemo ove godine, no ne možemo ignorirati činjenicu da se nadamo da ćemo u 2021. uloviti i nekoliko 'it' pari obuće koji će nam izmamiti osmijeh na lice. Kaže se da nas sretnima čine male stvari, a cipele sasvim sigurno spadaju u tu kategoriju.

Već smo naveliko počeli razglabati o nadolazećim trendovima za sezonu proljeće/ljeto 2021., a saznanje da za 39 dana počinje proljeće potaknulo nas je da počnemo razmišljati o laganijoj odjeći i neizostavnim sandalama.

Kakve ćemo sandale priželjkivati u narednim mjesecima te koje su i prije početka sezone ugrabile sve vodeće trendseterice, saznajte u nastavku teksta. Pomno pratite i bilježite, jer ovi će modeli uskoro vladati ulicama modnih metropola.

Sandale za more

Omražene sandale za more, često zvane i ribarske sandale, koje se najčešće mogu vidjeti na djeci i turistima na plaži, po svemu sudeći će postati high fashion obuća za koju će se boriti modne ovisnice diljem svijeta. Umjesto plastičnih verzija za more, na policama se pojavljuju sofisticirani modeli od isprepletene kože i njenih imitacija koji stopalo drže čvrsto na mjestu te odlično izgledaju u kombinaciji s trapericama, hlačama, haljinama i suknjama.

Natikače s kitten petom

Nakon kratke pauze u modu se vraćaju sandale s kitten petom. Zbog male pete i niskog nagiba ove sandale blagonaklone su prema našim stopalima i kralježnici, a savršeno pristaju na baš sve što možete zamisliti, od raznoraznih modela traperica do svih dužina suknji i haljina.

Japanke s debelim potplatom

Ono što su zaljubljenice i modne ovisnice najavile proljetos, potvrđuje analiza popularne modne platforme Lyst - japanke ponovno postaju sve popularnije, a potražnja za ovom ljetnom obućom porasla je od lipnja za 53 posto. Prednost će imati robusni modeli s debelim potplatom koji su već neko vrijeme na meti trendseterica. U travnju su veliku popularnost među influencericama okupljenim na Instagramu uživale elegantne japanke naziva Ginza američkog brenda The Row, koji su 2006. godine osnovale slavne blizanke Mary-Kate i Ashley Olsen.

Sandale s tankim remenčićima

Titulom kraljice sandala 2019. okrunjeni su strappy modeli, sandale s tankim remenčićima koji jedva pridržavaju stopalo. Ovi minimalistički modeli pristaju uz sve outfite, a najčešće dolaze u kombinaciji s tankom petom. Istina, to nije sinonim za udobnost, no i tome možete doskočiti birajući nižu ili deblju petu. Ove sandale nastavljaju svoju dominaciju i u 2021. godini.

Birkenstockove sandale

Modne suradnje Birkenstocka s renomiranim dizajnerskim brendovima poput modne kuće Valentino i Proenza Schouler te s dizajnerom Rickom Owensom, ali i još uvijek aktualna pandemija prošle godine anatomskoj su obući s potpisom njemačkog brenda osigurale status najpoželjnije. Tijekom drugog tromjesečja 2020. godine, pretraživanja modnih kupaca za anatomskim sandalama brenda Birkenstock porasla su za 225 posto, zbog čega je model Arizona svrstan među 10 najpoželjnijih komada sezone na listi koju je objavila modna tražilica Lyst. Modni stručnjaci tvrde kako ćemo ove sandale obožavati i ovog proljeća i ljeta.

Sandale sa svjetlucavim kamenčićima

Nakon godine koju smo proveli u trenirkama i tenisicama proljeće i ljeto 2021. obilježit će voluminozne, bajkovite haljine i statement sandale s cirkonima koje slave glamur i blještavilo. Brendovi Mach & Mach i Amina Muaddi samo su neki od zagovaratelja ovakvih upečatljivih sandala.