VRIJEME OZBILJNOSTI I PESIMIZMA

Dok je Merkur u Jarcu, osobito oprezni morali bi biti Ovnovi, Rakovi i Vage

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 13.01.2019 07:16
  • Objavljeno 13.01.2019 u 07:16
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Merkur, planet komunikacije, prometa i misaonih procesa, putuje Jarcem od 5. do 24. siječnja. Budući da su u Jarcu i Sunce (do 20. siječnja), Saturn i Pluton, sredina siječnja bit će izrazito 'jarčevska'

Tijekom tog planetarnog utjecaja prevladavat će realističnost, pragmatičnost i logika. Ako ste inače marljivi i pedantni, bit ćete u stanju ostvariti mnogo dobra na poslu i obrazovanju. Čak i ako uobičajeno provodite vrijeme u sanjarenju, privremeno ćete postati svjesniji i ozbiljniji.

Merkur u Jarcu može vam pomoći da izgradite nešto novo i trajno. Omogućuje vam da definirate svoje ciljeve, prikupite resurse, razradite strategiju i napravite prve korake prema unapređenju života. Uvjet je da ne donosite odluke naprečac i obavljate poslove ispravnim redoslijedom - po važnosti, a ne prema sklonosti.

Dok su Merkur i drugi planeti u Jarcu, sposobni ste brzo i potpuno shvaćati istinu i njene dugoročne reperkusije. Ovo se naročito odnosi na loše vijesti i okolnosti. Ako vas tada netko pokuša razonoditi ili ohrabriti, neće uspjeti jer ćete biti imuni na zavaravanje.

Srećom, izgledi za nepovoljne događaje sada nisu ništa veći nego inače. Veća je samo mogućnost da vam nezgode i prepreke padnu teže. Budući da je Jarac prizeman i nepovjerljiv znak, u populaciji će porasti nivo pesimizma.

  • +23
  • +20

Poznati Jarci

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pesimizam nije nužno negativan jer vas može odvratiti od neopreznih poteza.

No tko je sklon lošijem raspoloženju, mogao bi pasti u dublju depresiju. Imajte pri ruci broj psihijatra i centra za krizna stanja - za sebe ili bližnjeg.

Idućih tjedana Ovnovi, Rakovi i Vage morali bi biti najoprezniji u svim osjetljivim aktivnostima uključujući promet, rukovanje vrijednostima i odnose s predstavnicima zakona te drugim utjecajnim ljudima. Bikovi, Djevice, Škorpioni i Ribe imat će najviše izgleda za ostvarenje ciljeva i primanje pomoći sa strane.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!