SERIJAL O HRVATSKOJ

Dobitnica Emmyja uživala u piciginu na Bačvicama

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 29.09.2011 13:59
  • Objavljeno 29.09.2011 u 13:59
Anita Marinov, Ashley Colburn i Lea Brezar

Anita Marinov, Ashley Colburn i Lea Brezar

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Amerikanka Ashley Colburn, autorica poznatog i hvaljenog dokumentarnog filma 'Wow Croatia' za koji je dobila i nagradu Emmy ponovo snima u Hrvatskoj i ovih dana smo je zatekli na Peristilu u Splitu

Podsjetimo, Ashley Colburn za svoj popularni dokumentarni film koji je prošle godine bio pogledan u više od 20 milijuna američkih domova dobila je i nagradu Emmy. Za svog boravka tijekom rujna i listopada u Hrvatskoj planira snimiti sedam epizoda serijala o našoj zemlji pod naslovom 'TakeOff Croatia'.


U sedam epizoda bit će posebno obrađeni Istra, Kvarner, Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik i na kraju Slavonija i središnja Hrvatska. Za vrijeme snimanja u Hrvatskoj Ashley Colburn će logistikom pratiti Lea Brezar iz tvrtke Dhar Media iz Zagreba, a danas joj je kao vodič pomagala Anita Marinov.

Danas u Splitu je sniman prilog o povijesnoj jezgri Splita i o Dioklecijanovoj palači, a nezaobilazna tema je, naravno, bio Grgur Ninski, Hajduk i picigin na Bačvicama. Sutra je u planu snimanje priloga o Saloni, a nakon toga posjet otocima Braču i Hvaru.

Ashley Colburn nam je rekla da se izuzetno dobro danas zabavila igrajući picigin s domaćinima. Oduševljena je ugodnim vremenom u rujnu u Dalmaciji. 'Mada je ovo moj drugi posjet Splitu, tek sad vidim da još moram istraživati ovaj grad, a to važi i za Dalmaciju i cijelu Hrvatsku. Dalmacija još nije komercijalizirana i na to najbolje reagiraju američki turisti. Hrvatska povijest i tradicija je izvanredna, a posebno me oduševljava različitost regija koje posjećujem i znam da imam još mnogo za naučiti', rekla nam je Ashley Colburn.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi