SASVIM NOVA ERA

Dior predstavio kolekciju koja je kritičare oborila s nogu

03.07.2012 u 11:30

Bionic
Reading

Nakon duljeg razdoblja provedenog na prekretnici i nakon odlaska Johna Galliana te dolasaka Rafa Simonsa na mjesto kreativnog direktora, modna kuća Cristian Dior ponovno se vinula među modne zvijezde te predstavila kolekciju koja će se teško zaboraviti

Na pariškom tjednu visoke mode modna kuća Christian Dior predstavila je zadivljujuću kolekciju za jesen/zimu 2012/2013., oduševila sve prisutne, ali i najavila početke neke sasvim nove ere u ovoj poznatoj modnoj kući.

Nakon odlaska Johna Galliana budućnost Diora bila je pomalo upitna, a nakon dolaska belgijskog dizajnera Rafa Simonsa na njegovo mjesto mnogi su se pitali hoće li nekadašnji kreativni direktor kuće Jil Sander biti dorastao ovoj ulozi. No krajnji rezultat sve okupljene na modnoj reviji ostavio je bez riječi.

Već sam izlazak modela Julie Nobis na modnu pistu, koja je otvorila Diorovu reviju noseći crni šik sakoić i hlače mrkva-kroja, obećavao je nezaboravnu reviju i visoku modu u pravom smislu riječi. Nakon crnih hlača i sakoa, modnu pistu su zauzele očaravajuće haljine od klasičnije žarko crvene s naglašenim korzetom, onih nešto nježnijih do koljena pa sve do upečatljivih oblika balona.

Svih predstavljeni modeli odisali su kako klasikom tako i avangardom te su neraskidivo vezani s prvim desetljećem, odnosno samim početkom nastanka Diora.

Baš kao i oblici, i boje su bile pogodak, od jarke žute, vatrene crvene, boje fuksije, kraljevsko plave, uvijek elegantne crne te nježne bijele. Uz minimalan nakit Raf Simons predlaže cipele sa špic-vrhom, nižih potpetica te pomalo neupadljiva izgleda kako ne bi odvraćale pažnju od odjeće.

Predstavljena linija Haute couture većinom je predmet želja koju mnogi samo gledaju, a rijetki si mogu priuštiti. A premda će cijena ovih očaravajućih modnih komada zasigurno biti vrtoglava, cijela kolekcija Rafa Simonsa nevjerojatno je jednostavna. Na prvi pogled možda ne djeluje dovoljno raskošno, no kolekcija će zasigurno steći brojne poklonike.