VAŽAN DETALJ

Diktiraju izgled svakog lica: Uz ove savjete obrve će postati vaš najveći adut

03.08.2019 u 17:57

Bionic
Reading

Unazad nekoliko godina obrve su ponovno u fokusu beauty industrije pa ponuda kozmetičkih sredstava namijenjenih ovom dijelu lica nikad nije bila bogatija. Još uvijek su najtraženije gušće obrve savršenog oblika

Dobro oblikovane obrve mogu napraviti puno za ljepotu lica, ali izazvati i kontraefekt.

Vizažisti se slažu u mišljenju da obrve nikad nisu bile popularnije: iscrtavaju se, podebljavaju, pažljivo oblikuju kako bi se što bolje istaknuo njihov oblik…

  • +11
Obrve za svaki oblik lica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako starimo, obrve postaju sve rjeđe pa je bitno poraditi na njihovoj gustoći te ih, ako je potrebno, oprezno doraditi uz pomoć olovke ili sjenila namijenjenog tom dijelu lica. Nikako ne zaboravite i na specijalnu četkicu za obrve kojom ćete ih začešljati kako neposlušne dlačice ne bi stršale.

Iako su u 90-ima bile najpoželjnije tanje i pincetom temeljito počupane obrve, danas svi žele one guste, kakve imaju npr. Lily Collins, Dua Lipa, Brooke Shields ili Cara Delevingne.

Ipak, pretjerano naglašeni lukovi sve više ustupaju mjesto ravno oblikovanim, gušćim obrvama, kakve je u 50-ima npr. imala modna ikona Audrey Hepburn.

  • +9
Obrve Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ravno oblikovane obrve nisu toliko teške za održavanje pa je bitno, nakon što postignete početni oblik, naglasiti ih sjenilom, olovkom, gelom ili specijaliziranim kitovima za njegu.

Prije nego krenete korigirati obrve trebate znati kako je najvažnije odrediti koji bi vam oblik najbolje pristajao. Ako niste sami vješti u tome, najbolje je potražiti savjet kozmetičara kako poslije ne bi bilo žaljenja.

Dakle, da biste odredili koji vam oblik najbolje odgovara, napravite prvo test s olovkom.

Prislonite olovku uz nos i pogledajte gdje se njen vrh nalazi uz obrve: na tom mjestu trebale bi počinjati. Zatim okrenite olovku od nosa tako da se njezina sredina nađe na sredini zjenice oka. Vrh olovke koji se u tom trenu nalazi na obrvama pokazat će vam gdje bi trebala biti njihova najviša točka. Zatim okrenite olovku prema vanjskom rubu oka i označite točku na kojoj se vrh u tom trenu nalazi na obrvama: na tom mjestu one bi trebale završavati.

Evo nekoliko najpopularnijih oblika obrva:

Zavodljiv luk

Uz ovako oblikovane obrve vaše će lice zasjati punim sjajem, a neće vam biti potrebno ni puno make upa. Ovakav oblik imaju slavne ljepotice Rita Ora, Zoe Saldana, Jasmine Sanders, Angelina Jolie, Jamie King, Allison Williams...

Guste i dramatične

Nakon što je britanska manekenska zvijezda Cara Delevingne među prvima napravila revoluciju svojim tamnim i debelim obrvama, svi su se poveli za njezinim primjerom. Među poznatima s takvim oblikom su Sofia Boutella, Zoey Deutch, Kaia Gerber, Dua Lipa, Lily Collins, Emily Ratajkowski, Solange, Sofia Vergara, Hailee Steinfeld...

Klasični prirodni oblik

Među predstavnicama ovako oblikovanih obrva su glumice Diane Kruger, Brooke Shields, Jennifer Connelly, January Jones i Jessica Alba, a radi se o obliku koji nije teško postići: obrve su deblje na početku i prema krajevima se stanjuju... Luk se nalazi upravo iznad kostiju obrva, što ih čini savršenima za sve one koji se boje dramatičnih lukova.

Duge i vitke obrve

Ovakvim se obrvama ponose poznate ljepotice poput Emme Watson, Natalie Portman, Lane Del Rey, Adele, Olivije Palermo, Charlize Theron... Modna influencerica Olivia Palermo nije puno mijenjala svoj prirodni oblik te ih je uz pomoć četkice samo začešljala kako bi 'lažirala' njihovu punoću. Efektno i lijepo!