VRUĆI TREND

Detalj golih ramena laska svima, a istaknite ga ovim divnim haljinama

11.08.2023 u 06:10

Bionic
Reading

Chic i ženstvene, haljine bez naramenica na poseban način naglašavaju figuru, kao i ramena. Ležernije modele moguće je kombinirati uz tenisice ili ravne cipele dok će se oni elegantniji savršeno složiti s cipelama s visokom potpeticom

Poput sestrinskih topića kao dostojna konkurencija bijelom T-shirtu, ove sezone u velikom stilu vratile su se haljine bez naramenica, koje dizajnom hvataju duh modnog minimalizma 90-ih.

Uz tipične, tuba modele, koji uz tijelo prijanjaju poput rukavice, policama trgovina također dominiraju šik verzije koje suptilno naglašavaju figuru.

Haljine bez naramenica Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Da su haljine bez naramenica ponovno poželjne na modnoj sceni, dovoljno govore podaci podaci Stylighta. Ova poznata modna platforma istaknula ga je kao jedan od ključnih trendova proljetne sezone, s porastom pretraga za 25 posto među online kupcim a taj je trend obilježio i ljetne mjesece.

Trend golih ramena u koji su ubrajaju i haljine bez naramenica univerzalno je laskav iz jednostavnog razloga što sva ramena izgledaju dobro, a to je uostalom dio tijela koji nikad ne stari, kako tvrdi legendarna američka dizajnerica Donna Karan.

'Zašto ne biste pokazale ramena! To je vjerojatno jedini dio ženskog tijela na kojem se nikad ne debljamo. Zato ih slobodno pokažite. Kad sam jednom prigodom nosila kreaciju s golim ramenima, svi su me kritizirali. Ali kasnije su se u tome pojavile Liza Minnelli i Hillary Rodham Clinton izazvavši pravu modnu senzaciju', svojedobno je izjavila ova slavna američka dizajnerica.