MODNE LEKCIJE

Deset tajni stila dobro odjevenih cura

08.11.2015 u 08:08

Bionic
Reading

Svakodnevno smo bombardirani fotografijama sjajno odjevenih djevojaka kojima zavidimo na besprijekornu modnom stilu. U čemu je njihova tajna?

Evo po kojim se to modnim zakonitostima ravnaju moderne cure i žene današnjice:

Nikad, ali nikad ne prate slijepo trendove
Za razliku od onih koji svake sezone poharaju trgovine i osvanu u trendi odjeći od glave do pete, ove modne mudrice nikad nećete vidjeti u takvim kombinacijama. One ne robuju trendovima već ih uklapaju u svoj stil uzimajući ono što im se svidi.

Kvaliteta, a ne kvantiteta
Fashionistice nikad ne gomilaju odjeću samo zato što je bila na popustu ili jer su taj dan bile tužne pa su se htjele oraspoložiti. Dobro su odjevene baš zato što kupuju promišljeno pametno slažući kombinacije koje će uvijek biti šik.

Rado nose košulje
Dobro odjevene djevojke i žene u svojoj garderobi uvijek imaju nekoliko košulja jer ih mogu nositi na nekoliko načina pa čak i na plaži (ležerno raskopčanu s bikinijem).

Više vole cipele nego torbe
Svjesne da će s jednom zbilja kvalitetnom torbom koja se uklapa u svaki styling uvijek odlično izgledati, dobro odjevene djevojke i žene novac ne bacaju na bezbroj nepotrebnih trendi torbica već radije investiraju u uvijek nosive modele cipela poput balerinki, tenisica, bajkerskih čizama…


Modna imperatorica Kate Bosworth

Stalno su u potrazi za novim modnim brendovima
I to im odlično polazi za rukom! Njih nećete vidjeti u razvikanim modnim brendovima, jer one imaju nos za nepoznate kul proizvođače odjeće koji će uskoro postati hype imena.

Obožavaju netipične frizure
One stvaraju trendove u stiliziranju kose zahvaljujući nepogrešivom osjećaju za stil. Samo su one od neuredne punđe u stanju napraviti modni hit.

Nikad ne pretjeruju s nakitom
Djevojke i žene koje imaju stila uvijek biraju diskretan nakit: male zlatne naušnice njihov je prvi izbor, prije nego neka velika teška ogrlica s puno ukrasa. Radije će godinama štedjeti kako bi si priuštile lijep komad nakita nego 10 jeftinih narukvica.

Nikamo bez tamnoplave veste
Umjesto crne veste (OK, to je klasik, ali je već pomalo isfuran komad odjeće) šik cure radije nose vestu u tamnoplavoj boji. Još ako je od kašmira, izgledat ćete kao prava kul pomodarka, savjetuju stilisti.

Investiraju u kvalitetna sredstva za njegu kože
Blistav ten im je imperativ. Uvijek će dati više novca za sredstva za njegu kože jer su svjesne da je to najljepši modni dodatak. Iako izgledaju kao da nisu ni našminkane, one jako dobro poznaju vještine tzv. nude make-upa. Kvalitetna kozmetika za njegu lica i diskretna šminka imperativ su im.

Stil im nije podložan promjenama
Uvijek su vjerne svom modnom izrazu. Šik pomodarke točno znaju što im odgovara, a što ne. Bez problema su u stanju trendove okrenuti u svoju korist. S lakoćom provode legendarnu mudrost Coco Chanel: 'Moda se mijenja, ali stil je vječan.'