DELL

Dell lansirao novu ultratanku prinovu XPS 14Z

28.11.2011 u 09:19

Bionic
Reading

Zagreb, 25. studenoga, 2011. – Na naše tržište stigao je najtanji i potpuno opremljen prijenosnik Dell XPS 14z s unutarnjim optičkim pogonom i opcijom za diskretnu grafiku. Nakon najtanjeg računala na svijetu veličine 15 inča XPS 15z posljednji u nizu tankih i moćnih rješenja ovog poznatog proizvođača osobnih računala svojim karakteristikama može ravnomjerno parirati svim poslovnim izazovima i zahtjevima korisnika

Ovaj kompaktni sustav koji udružuje sve moćne značajke za učinkovitost i praktičnost čini potpuno novi prijenosnik s vrhunskim performansama poput druge generacije Intel ® Core ™ i5 i Core i7 procesora, HD WLED zaslona, optičkog pogona s utorom za umetanje i grafičke opcije NVIDIA ®. Kako bi XPS 14z značio mnogo više od običnog notebooka Dellovi vodeći stručnjaci osmislili su zaslon bez granica i poboljšanu prenosivost.

Zapravo je Dellov dizajnerski i projektantski tim bio u stanju uklopiti zaslon od 14 inča u prijenosno računalo veličine 13 inča kako bi korisnici mogli uživati u kompaktnoj veličini prijenosnika od 13 inča i gledati 10% više sadržaja na HD zaslonu od 14 inča. Sa samo 23 mm XPS 14z je najtanje prijenosno računalo koje teži pukih 1,98 kg te uz trajanje baterije od 6 sati i 49 minuta također se nameće kao uređaj koji vrlo jednostavan za prenošenje.

Novi XPS 14z je najnoviji dodatak Dellovom portfoliju Thin+Powerful rješenja i ujedno je druga prinova u XPS obitelji prijenosnika nakon uspješnog XPS 15z prijenosnog računala.
Tako Dellova Thin+Powerful rješenja sada uključuju Inspiron 14z i Inspiron One 2320 sve-u-jedan radna površina koji su idealna rješenja za roditelje i učenike, kao i Vostro V131 koji je namijenjen malim poduzetnicima. Samim time sve uređaje krasi sofisticirani dizajn za pružanje visokih performansi i prekrasna pakiranja.

'XPS 14z pruža ono što korisnici žele - funkcionalne snage u paru sa zapanjujućim, sofisticiranim dizajnom koji najavljuje 'Ja sam stigao', izjavio je je Steve Felice, predsjednik Dellove Consumer and Small/Medium Business grupe.

'Uz XPS 14z, naš izazov je izraditi laptop pod uvjetom da kupce zadovoljimo s performansama i prenosivošću koja im je potrebna i dizajnom koji priželjkuju', rekao je Sam Burd, potpredsjednik Dellove Consumer and Small/Medium Business product grupe.

Dell XPS prijenosna računala dolaze s Dell Stage korisničkim sučeljem koje jednim klikom omogućuje pristup omiljenim sadržajima uključujući glazbu, fotografije i video te SyncUP powered by Nero koji može zadržati sadržaj i osobne informacije usklađene s drugim Stage sinhroniziranim Dell računalima i mobilnim uređaja u sklopu lokalne Wi-Fi mreže.

Detaljne informacije:

• Tanko (23mm) prijenosno računalo sa sustavom Microsoft Windows 7 Home Premium, anodiziranog aluminija
• 2. generacija Intel ® Core ™ i5 i Core i7 ™ Dual Core procesori
• Microsoft ® Windows ® 7 operativni sustav
• Standardni HD (720p) WLED s TrueLife ™
• Brza opcija NVIDIA ® grafike uključujući NVIDIA ® Optimus ™ tehnologiju:
  NVIDIA ® GeForce ® GT 520M s 1 GB grafičke memorije
• 4GB dvostruki kanal DDR3 do 8GB DDR3 1333MHz memorije
• Brzi 7200rpm hard disk za pohranu podataka, od 500GB do 750GB, 256GB SSD disk
• Ugrađeni utor za učitavanje DVD + / - RW (čita i piše na CD / DVD)
• S pozadinskim osvjetljenjem, otporna na tekućine tipkovnica u Chicklet stlu
• Ugrađeni Intel Centrino Advanced-N 6230 802,11 / G / N i Bluetooth 3.0 bežičnu povezivost
• Intel Wireless Display-ready
• Do 6 sati i 49 minuta trajanja baterije sa baterijom od 8 ćelija
• USB 3.0 (1), USB 2.0 (1), HDMI 1.4 (1), RJ-45 (1), mini Display-Port i mikrofon / audio priključak
• Ugrađena 1.3MP web kamera sa dvostrukim HD nizom digitalnih mikrofona i stereo zvučnika
• Sljedeća generacija Dell Stage softvera za brz i jednostavan pristup sadržajima kao što su glazba, video i fotografije
• Dimenzije: Visina: 23mm / Širina: 335mm / 234mm Dubina, Težina: 1,98 kg

Novi Dell XPS 14z prijenosnik može se kupiti u svim bolje opremljenim trgovinama s tehničkom opremom, a cijena mu je na upit.