bez obzira na trendove

Crni kaputi: Najljepši klasici idu uz svaki stajling i zajamčeno se nose godinama

28.10.2021 u 06:17

Bionic
Reading

Jedan od omiljenih klasika za hladnu sezonu pred nama? Crni kaput, definitivno! Ako vam takav bezvremenski i vrlo chic model nedostaje u ormaru, svakako bacite oko na ove modele te se inspirirajte stajlinzima instagramskih influencera, onih koji diktiraju trendove

Postoje neki modni komadi koji bi trebali imati svoje mjesto u svakom ormaru jer pristaju baš svakom stilu i odolijevaju prolaznim modnim trendovima.

Crni kaput definitivno je jedan od takvih modnih primjeraka. Bilo da ga nosite preko haljine za odlazak na zabavu, uz jednostavnu kombinaciju traperica i džempera ili vikendom preko trenirki i majice s kapuljačom za laganu šetnju do pekarnice: dugi kaput u tamnoj nijansi uvijek nas čini barem malo otmjenima i upravo zbog toga predstavlja nezaobilazan modni klasik. Jednom kada pronađete svoj omiljeni primjerak, nosit ćete ga više godina i u različitim godišnjim dobima. Ono što se može reći s apsolutnom sigurnošću to je da crni kaput zaista nikada ne izlazi iz mode!

  • +10
Crni kaputi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

No što je važno imati na umu prilikom kupnje novog omiljenog komada s potencijalom da postane pravi klasik? Osim bezvremenske neboje, posebno su važni kroj i materijal: bez obzira na godišnje doba, model kojim je nemoguće pogriješiti onaj je koji seže barem do koljena te je izrađen od vune ili materijala što podsjeća na vunu. Manje su važni detalji na reveru i način kopčanja, je li zakopčan jednostruko ili dvostruko ili ga krasi trendi široki remen – izgledat ćete sjajno.

Mala pravila za održavanje kaputa

Kada pronađete svoj novi omiljeni kaput, postoji nekoliko jednostavnih savjeta za održavanje kojih se važno pridržavati ako želite da još dugo izgleda kao nov: nikada nemojte prepuniti džepove stvarima da se ne bi brzo izbočili i objesili te tako kaputu dali izgled iznošenosti. Kako biste to izbjegli, neki modni profesionalci preporučuju čak da se džepovi, koji su često zašiveni nakon kupnje, uopće ne otvaraju. Na kraju sezone najbolje je odnijeti kaput na profesionalno čišćenje, a zatim ga sljedećih mjeseci držati u vrećici za odjeću na suhom mjestu.

Kako kombinirati crni kaput s različitim stajlinzima?

Dugi, pomalo oversized modeli kaputa za toplijih jesenskih dana izgledat će sjajno bez šala, a u kombinaciji s majicom na V-izrez. Ova kombinacija odlično će spojiti ležernost i eleganciju, ali i istaknuti dekolte.

Kada želite izgledati otmjeno, crnom bojom od glave do pete nemoguće je pogriješiti. Chic i pomalo mističnu vibru razbijte vrućim trendom, bijelim tenisicama, i uživajte u jednom od najboljih stajlinga.

Džemperi i kaputi za hladne sezone idu ruku pod ruku, a jedan od sjajnih stilskih trikova je prebaciti omiljeni džemper preko ramena. Morate priznati, vrlo jednostavno, ali tako chic i dojmljivo, a prije svega toplo rješenje.

Vuneni kaputi doslovce pašu uz sve, uključujući grublje i upečatljivije materijale poput kože. Svakako isprobajte kombinaciju dugog crnog kaputa i crnih kožnih hlača.

Kratke hlače ujesen? Nema problema, posebice ako preko njih jednostavno nabacite crni vuneni kaput.

Dokaz da dugi crni kaput doista ide uz sve čini kombinacija koja uključuje trenirku i tenisice. Uz ovaj modni klasik čak i sportski look izgleda jako chic.