ŠIRENJE NA TRŽIŠTU

Condé Nast pokreće Vogue Adria u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji

14.06.2023 u 13:25

Bionic
Reading

Vijest koja će oduševiti zaljubljenice u modu je to da 'modna biblija' stiže i u Hrvatsku i susjedstvo!

Vogue Adria lansiraju Condé Nast i Media 3.0 Publishing, čiji su suosnivači Sonja Kovacs, Nenad Janjatović i Milan Đačić.

Izdanje će također pokriti neke od drugih zemalja bivše Jugoslavije, uključujući Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Vogue Adria trebao bi debitirati na tržištu kasnije ove godine u sklopu partnerstva između Condé Nasta i Media 3.0 Publishinga. Tiskani časopis izlazit će na hrvatskom i srpskom jeziku, a online izdanje dodatno će biti dostupno na slovenskom i engleskom jeziku. Ključni članovi uredničkog tima još nisu poznati, ali će biti smješteni u glavnim gradovima Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Media 3.0 osnovali su Sonja Kovacs, Nenad Janjatović i Milan Đačić.

Sonja Kovacs je bila glavna urednica Elle Srbija i regionalna urednička direktorica Ellea, Men's Healtha, Cosmopolitana i National Geographica.

Janjatović i Đačić bili kreativni direktor i modni direktor Elle Srbija, dok je Đačić bio i glavni urednik Elle Man Srbija.

'Kao tim, snažno vjerujemo u snagu Voguea kao brenda i njegovu sposobnost da donese raznolikost i pomakne granice u pravom smjeru. Čvrsto vjerujemo da su umjetnost, moda i kultura one koje nadilaze granice i barijere i neophodne su za bilo kakav dijalog. Stoga je naša ideja usredotočiti se na stvaranje održivog i povoljnog mosta između Istoka i Zapada. Uvesti ih na pravi način, bez predrasuda i stereotipa, a neistražene, zanemarene narative staviti u prvi plan', rekao je Janjatović.

Od 2018. Vogue je lansirao nekoliko novih državnih i regionalnih izdanja, uključujući Poljsku, Češku i Slovačku kombinirano izdanje 'Čehoslovačka', Grčku (ponovno lansiranje), Hong Kong, Singapur i Skandinaviju. Adria izdanje slijedi prošlogodišnje lansiranje Vogue Philippines, što je već 29. izdanje časopisa.