FESTIVAL SOLI
Čoko mousse a'la Nin

Mate Janković
Izvor: Promo fotografije / Autor: Festival soli
Bogata polja ninske solane ugostila su mnogobrojne posjetitelje koji su pod okriljem jedinstvenog Festivala soli uživali u gurmanskim specijalitetima spravljenim tijekom atraktivnih kulinarskih radionica, a pod palicom poznatog chefa Mate Jankovića.
'Carpaccio, tartar, marinirana riba, salate, pečeno meso pa čak i deserti uz nekoliko zrnaca ninskog Cvijeta soli poprimaju šarm i ugodnu teksturu zbog čega bi on trebao biti sastavni dio kuhinje kako u restoranima tako i u kućanstvima', poručio je Janković.
'Ovaj proizvod prati svjetske trendove u kulinarstvu i osobito mi je zadovoljstvo zgotoviti jela začinjena Cvijetom soli na kojem piše Made in Croatia' zaključio je hrvatski chef.
Iznimno ljekovita dimenzija ninskog Cvijeta soli
Da se Cvijet soli Solane Nin kao ekološka sol vrhunske kvalitete može koristiti i u ljekovite kozmetičke svrhe, prisutnima je u sklopu zanimljivih radionica pokazala Marijana Pontoni, savjetnica za zdrav stil života. Pontoni je pripremila nekoliko jednostavnih prirodnih receptura obogaćenih ovim ninskim slanim draguljem - vodicu za ispiranje ušne šupljine, regenerirajući piling za ruke i tijelo, pastu za izbjeljivanje zubi te osvježavajući dezodorans.
Čoko mousse a'la Nin
Sastojci za mousse od čokolade:
•90 g mlijeka
•170g čokolada - 72% kakao
•Jedan žumanjak
•4 bjelanjka
•90g kristalnog šećera
Čokoladu rastopiti s mlijekom i ostaviti sa strane, ali ne da se ohladi do kraja. Dodati joj jedan žumanjak. U posebnoj posudi umutiti bjelanjke te kad su bjelanjci mekano tučeni dodati šećer. Nastaviti tući bjelanjke u čvrsti snijeg. Zatim u čokoladu umiješati pola bjelanjaka i dobro promiješati i zatim umiješati drugu polovicu, ali lagano da se ne istisnu bjelanjci iz smjese. Ostaviti u hladnjak na tri-četiri sata prije posluživanja.
Sastojci za mliječnu karamelu:
•200 g šećera
•500 g vrhnja za kuhanje
Šećer na laganoj temperaturi karamelizirati do zlatnožute boje, dodati vrhnje za kuhanje i kuhati do optimalne gustoće. Ohlađeni umak od karamele (na sobnoj temperaturi) poslužiti s mousseom od čokolade i ninskim Cvijetom soli.
Autor recepta: Mate Janković, chef
Osvježavajući prirodni dezodorans
•2 žlice domaćeg jabučnog octa
•2 žlice mjerice ekstrakta vanilije
•1 dl vode ili koloidnog srebra
•5 kapi et. ulja čajevca
•5 kapi kadulje
•eterična ulja po želji
•1 žličica ninskog Cvijeta soli
Sve sastojke dobro promućkati i koristiti kao bilo koji drugi dezodorans u spreju.
Recept pripremila: Marijana Pontoni, savjetnica za zdrav stil života


Logitech
Uštedi do 30%Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.
KUPI SADA

ASUS laptopi
TOP!Asus X515 i Vivobook 15 OLED vrhunskih performansi odradit će svaki zadatak s lakoćom.
KUPI SADA

ASUS Zenbook UX425EA-WB503T
Uštedi 930 knCore i5 1135G7, 8GB, 512GB SSD, Intel grafika, 14" IPS FHD, Windows 10 operativni sustav.
KUPI SADA

KINGSTON memorija
TOP!SSD 500 GB i SSD vanjski 1000 GB.
KUPI SADA

iPad 9th
Uštedi 220 kn10.2" Apple iPad 9. generacije, Wi-Fi, 64GB.
KUPI SADA

XIAOMI smartphone
TOP!Vrhunskih performansi i kvaliete.
KUPI SADA