MODNI NOVITETI

Cipele koje će prema mišljenju modnih stručnjaka biti apsolutni hit jeseni

25.08.2018 u 14:03

Bionic
Reading

Kada je u pitanju organiziranje ormara i pripremanje garderobe za jesen, najbolje je početi od cipela. Znamo da su temperature još uvijek previsoke da bi većina od vas uopće pomislila na hladnije dane, no činjenica je da su u trgovine već stigli jesenski noviteti, a mi smo odlučili istražiti što će se nositi narednih mjeseci kako bismo znali što od obuće zadržati, a što pospremiti za neke bolje dane

Iako se mnogi od vas još uvijek ne žele odvojiti od ljetne obuće (a ni ne trebaju), noviteti koji su pristigli u trgovine potaknuli su nas na razmišljanje o nadolazećim trendovima kojima ćemo biti zaluđeni ove jeseni. Bacite li pogled na jesensku kolekciju, shvatit ćete da je vrlo jasno koja se obuća ističe u gomili. Elizabeth von der Goltz, globalna direktorica zadužena za prodaju u poznatoj web trgovini Net-a-Porter, otkrila je nekoliko trendova cipela koji će obilježiti jesenske mjesece, a mi vam ih predstavljamo sve do jednog.

Ove ćemo cipele uskoro gledati na svim modnim ovisnicama i priželjkivati ih u svojem ormaru:

Životinjski print

Popularnost životinjskog printa, a pogotovo bezvremenskog uzorka leoparda, nadjačala je i neodoljive točkice, a kako se čini, ovaj trend neće utihnuti ni narednih mjeseci. Cipele s uzorkom zebre, leoparda, tigra ili bilo koje druge životinje koja vam padne na pamet odlična su investicija jer njihova popularnost teško da će ikada splasnuti. U trenu podižu i najdosadniju odjevnu kombinaciju te daju dašak elegancije i profinjenosti čak i ako na sebi imate traperice i običnu majicu.

Lakirana koža

Ove se jeseni slobodno možete uživjeti u ulogu žene-mačke i uskočiti u seksi lakirane čizme, gležnjače ili pak salonke. Prva pomisao na lakirane cipele nam je 'seksi', a druga 'high fashion', pa koliko pogrešna onda može biti odluka da se ove jeseni počastimo lakiranim cipelama koje se vrlo lako kombiniraju i sigurno neće ostati neiznošene. Imajte na umu to da lakirana kože može biti pomalo zeznuta i djelovati prenapadno ukoliko ne pazite na to kako ju i s kojim odjevnim komadima možete kombinirati.

Retro salonke

Retro modeli salonki uistinu su nas osvojili i brže nego što smo mislili. Klasične stiletto salonke s vrtoglavo visokim potpeticama zamijenili su zaboravljeni modeli s nešto zatvorenijim prednjim dijelom i nižom kitten petom. Odlično se slažu uz sve odjevne komade, bilo da je riječ o poslovnom odijelu, casual trapericama za svaki dan ili haljini za večernji izlazak.

Kaubojske čizmice

Odlična stvar kod ovih čizmica je to što ih možete nositi gotovo cijele godine. Još ako k tome u ormaru imate haljinu koju možete isfurati i u proljeće i u jesen, tim bolje. Ove omiljene proljetne čizmice postat će jedan od najtraženijih jesenskih komada, a poznati high street brendovi već su se oboružali chic modelima pa ih ne bi trebao biti problem naći po povoljnoj cijeni.

Tenisice nove generacije

Donedavno smo nosili planetarno popularan Adidasov model tenisica Stan Smith, a sada na red dolaze rogobatni modeli s povišenom gumenom platformom i općenito predimenzioniranim krojem za stopalo. Ove tenisice djeluju vrlo štreberski i neženstveno, a ipak su za njima poludjele sve vodeće trendseterice pa je bilo neizbježno da kad-tad ovaj trend stigne i na hrvatske ulice.

Combat čizme

Ako od prošle godine u ormaru čuvate par moćnih combat čizmi, ni slučajno nemojte zaboraviti na njih. Dobro ih ulaštite i pripremite za jesenske dane jer će, prema riječima Elizabeth von der Goltz, one i ove sezone biti na samom vrhu modnih prioriteta. Osim uz hlače i traperice, odlično se slažu uz romantične haljine, dajući stajlingu dozu snage i onaj high fashion završetak, kao i uz, primjerice, retro suknje od tvida, koje su same po sebi odličan jesenski odabir.