AKO IH ONE NOSE…

Cipele koje smo prezirali vraćaju se na modnu scenu – i to na velika vrata

27.07.2021 u 14:56

Bionic
Reading

Zahvaljujući seriji 'Seks i grad' cipele koje smo prezirali vraćaju se na modnu scenu. Platforme su ponovo in, a najbolji dokaz je Sarah Jessica Parker koja se u njima prošetala na setu novih nastavaka kultne serije 'Seks i grad'

'Tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje … ' Ovim Gundulićevim stihom lako se može opisati ciklička priroda modnih trendova, koji se vraćaju u modu svakih nekoliko godina i zatim brzo padaju u zaborav - i tako u krug. Na modnom radaru tako su se ponovo našle cipele s platformom, koje su već godinama zaboravljene i pospremljene na dno ormara. No uskoro bi ponovo mogle biti jedan od traženijih modela.

Iako je snimanje novih 10 epizoda serije 'Seks i grad' tek počelo, čini se da su stajliš Njujorčanke već nametnule neke modne trendove. Prvi među njima definitivno su platforma cipele, koje ili volite ili mrzite jer kad su one u pitanju - sredine nema.

Bile su ulimativne vladarice stajlinga u 90-ima, no s modnog trona ubrzo su ih svrgnuli klasični, elegantniji modeli štikli. Proteklih godina nosile su ih tek rijetke strastvene ljubiteljice poput latino ljepotice Sofije Vergare, koja od njih nikad nije ni odustala.

  • +20
'And Just Like That', reboot serije 'Seks i grad' Izvor: Profimedia / Autor: Steve Sands/NewYorkNewswire/Bauer-Griffin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mnoge je stoga iznenadilo što ih na snimanju serije nosi omiljena fashionistica Carrie Bradshow, koja je umjesto vrtoglavo visokih i štikli s tankim potpeticama prošetala u glomaznijem, ali i udobnijem modelu Mary Jane u varijanti XL platforma s debelom petom.

Osim tog modela nosila je i sandale platforme s potpisom Saint Laurenta, a sličan model nosila je i njezina kolegica Cynthia Nixon.

Čini se da je novi (stari) trend dobio službenu potvrdu pa krenite u potragu za modelom koji ćete najlakše uklopiti u svoje stajlinge.