PONUDA I CIJENE

Čime ćete lako osvježiti dnevni boravak?

17.01.2013 u 10:48

Bionic
Reading

Želite urediti dnevni boravak i osvježiti prostor ili jednostavno želite komad namještaja u kojem ćete udobno zavaljeni uživati u dugim zimskim večerima? Odaberite fotelju!

Pri odabiru fotelje, osim cijene koja je u ovom recesijskim vremenima svima bitna, prvo ćete pogledati dizajn. Izgled fotelje je važan jer se nekako mora uklapati s postojećim namještajem.

Ipak, fotelja je zasebni komad namještaja koji se ne mora nužno savršeno slagati s trosjedom ili kutnom garniturom već njene boje ili oblik možete povezati s drugim detaljima u prostoru i razbiti monotoniju uređenja. Bitno je i da veličinom odgovara prostoru.

Klasične veličine fotelja naći ćete u svakoj trgovini, a jedan takav primjer s cijenom od 1999 kuna u smeđoj boji nudi Emmezeta. Cijene će osim imenim proizvođača, veličinom i dizajnom biti određene i izradom. Uvijek su veće ako su korišteni prirodni, a ne umjetni materijali.

Fotelje se izrađuju od istih materijala kao i sjedeće garniture, no u njihovim modelima eventualno su vidljiviji okviri ili bar nogice, najčešće od inoxa ili drveta. Tako u Mobelixu možete povoljno kupiti fotelju s drvenim stranicama i okvirom po cijeni od 490 kuna.

Možete odabrati različitu boju fotelje od sjedeće garniture, ali od istog materijala ili možete osvježiti prostor i uzeti fotelju s printom u bojama koje su već integrirane u prostor. Fotelje s printom pronaći ćete i u Kiki. Možete birati između modela s bijelom podlogom i lila simpatičnim krugovima ili bijelom podlogom i sivkastim printom poput lišća po cijeni od 1.790 kuna.

Visina naslona i bočnih stranica je različita od modela do modela, a neke fotelje imaju stranice koje više služe kao ukras i nemaju praktičnu namjenu. Drugi modeli, pak, imaju donji dio na izvlačenje, čime se dobije dio za odmaranje nogu.

Želite li uopće fotelju sa stranicama, stvar je osobnog izbora, baš kao i čvrstoća sjedišta. Najpametnije je u trgovinama malo dulje sjediti u više različitih modela fotelja jer će vam se neka svidjeti na prvi pogled, ali možda uopće nije udobna ili ne pruža ono što ste zamislili. Trenutno su moderne i fotelje koje imaju produžetak za noge i podsjećaju na otoman, a nemaju stranice. Lesnina, primjerice, nudi takav tip fotelje u crvenoj boji s jastučićem za glavu po cijeni od 3075 kuna.

Uz klasične fotelje koje jednostavno pozivaju da se udobno zavalite u njih, danas postoje najrazličitiji oblici koji zbog svojeg nekonvencionalnih modela sigurno nisu manje udobni.

U našim trgovinama postoji veliki izbor boja, materijala i oblika fotelja te cjenovnih razreda, pa ćete uz malu potragu na kraju sigurno naći ono što vam se sviđa. Pogledajte fotogaleriju fotelja s cijenama i možda ćete odmah pronaći favorite.