NEW YORK TIMES TVRDI

Chrysler idućega tjedna prijavljuje bankrot!

24.04.2009 u 15:22

Bionic
Reading

Prema napisima New York Timesa, američko ministarstvo financija i Chrysler spremaju ispunjavanje 11. poglavlja dokumenta o bankrotu već idućega tjedna

Navodno se Chrysler sprema na bankrot u suradnji sa sindikatima, i to na način da se zaštite mirovine i zdravstvena osiguranja članova. Zasad nije poznato kakvu ulogu u čitavoj situaciji igra Fiat, Chryslerov nesuđeni partner s kojim se očekivalo postizanje suradnje do kraja ovog mjeseca.

Neki smatraju da je ovakav rasplet samo plan kojim država u suradnji s Chryslerom pokušava izbjeći naplatu obveza Chryslerovih vjerovnika, kojima američki proizvođač duguje oko sedam milijardi američkih dolara, a koji bi se teško naplatili ako treći po veličini proizvođač automobila u SAD-u završi u stečaju.

Chrysleru nije trebalo dugo da se očituje na New York Timesove navode. U šturom medijskom izvješću Chryslerovo vodstvo navodi da se još uvijek razmatraju sve opcije, no da planiraju odraditi tekući mjesec do kraja te da se nadaju suradnji s Fiatom koja bi im omogućila promjenu u poslovanju, kao i proširenje globalne kompetitivnosti.