'DETROIT AUTO SHOW'

Chevrolet Volt je auto godine

10.01.2011 u 19:33

Bionic
Reading

Chevrolet Volt, hibridni električni automobil s punjenjem na utičnicu, kojemu je namijenjena središnja uloga u oporavku General Motorsa, u ponedjeljak je na 'Detroit Auto show-u' proglašen autom godine u Sjevernoj Americi za 2011.

Volt, koji je već osvojio nagrade 'Zelenog auta godine 2011.' i auta godine magazina Motor Trend, na izboru u Detroitu je iza sebe ostavio Nissan Leaf na drugom mjestu i Hyundai Sonatu na trećem.

Leaf je čisti električni automobil s autonomijom od 160 km za jedno punjenje baterija, dok je novi model Hyundai Sonate prodajni hit u SAD-u.

Fordov obnovljeni terenac Explorer, proglašen je vozilom godine u kategoriji SUV-a i kamioneta, ispred modela Jeep Grand Cherokee i Dodge Durango. To je treću godinu zaredom da Ford osvaja tu nagradu u Detroitu.

Četrdeset i devet auto-novinara iz SAD-a i Kanade sudjelovalo je u izboru. Vozila su ocjenjivana po inovacijama, dizajnu, sigurnosti, upravljanju, zadovoljstvu vozača i vrijednosti. Autoproizvođači nagrade često koriste u oglašavanju.