AVEO RS

Chevrolet pokazuje da zna napraviti 'hot hatch'

08.01.2010 u 11:49

Bionic
Reading

S dolaskom Fieste na američkom tržištu se rasplamsala bitka za popularni B-segment. Chevrolet nema namjeru prepustiti svoj dio kolača konkurenciji, pa će na skorašnjem salonu u Detroitu pokušati redefinirati imidž koji njihov Aveo uživa među ljubiteljima automobila

Provjerena formula kojom se konzervativan, samozatajan automobil može pretvoriti u atraktivan i poželjan jest predstavljanje njegovog sportskog, 'hot hatch' izdanja. Znaju to i u Chevroletu, pa su nam za nadolazeći salon automobila u Detroitu pripremili Aveo RS u konceptnom izdanju.

Najdojmljivije promjene ogledaju se u agresivnoj prednjoj masci s velikom rešetkom hladnjaka, svjetlosnim sklopovljem koje nas podsjeća na ona Scirroca te masivnim usisima zraka. Sportski izgled upotpunjuje stražnji spojler, središnje smješteni ispuh i 19-colni aluminijski naplaci. I interijer je sportski nastrojen pa pažnju plijeni kombinacija digitalno-analognih instrumenata te kožom presvučeni i plavim koncem prošiveni elementi poput ručice mjenjača, parkirne kočnice, upravljača i sjedala.

Performanse zasad nisu poznate, no konceptni Aveo za pogon koristi 1,4-litreni turbopunjeni benzinski motor sa 138 KS i 192 Nm okretnog momenta pomoću kojeg bi sprint do stotke trebao trajati kraće od devet sekundi, a maksimalna brzina iznositi oko 200 km/h.