NAJBOLJI ZA RASTUĆA TRŽIŠTA

Chevrolet Cruze je Autobest 2010

15.12.2009 u 14:32

Bionic
Reading

Chevrolet Cruze, koji je na europskom tržištu prisutan od proljeća, osvojio je titulu Autobest 2010. Nagradu mu je dodijelio žiri sastavljen od auto-moto novinara iz petnaest država središnje i istočne Europe, a pobijedio je ispred Hyundaija i20, Škode Yeti i Volkswagena Polo

Članovi žirija ocjenjivali su modele u konkurenciji prema ukupno 13 kriterija: dizajnu i tehničkim karakteristikama kao što su upravljanje, potrošnja, ekološka prihvatljivost i prostranost. Tu su još bile kategorije koje su posebno bitne na rastućim tržištima središnje i istočne Europe kao što su kvaliteta zastupničke mreže te dobavljivost dijelova i dodatne opreme.

Predsjednik AUTOBEST-a Ilja Seliktar rekao je u ime žirija: 'Cruze je automobil koji predstavlja trenutno najbolju opciju za kupnju u regiji', te dodao da je ta Chevroletova kompaktna limuzina 'ukupni pobjednik koji daje odličnu vrijednost za novac'.

Ranije ovog mjeseca, EuroNCAP je objavio da je sigurnost novog Chevrolet Cruzea ocijenio s maksimalnih pet zvjezdica. Prema EuroNCAP-u, Cruze je osvojio 79 od ukupno 100 bodova, čime je jedan od najsigurnijih modela u klasi osobnih vozila. Cruze je dobio 96 posto za zaštitu odraslih putnika, što ga čini drugoplasiranim ove godine te boljim od svih testiranih premium brendova.

Cruze je dobio i maksimalnih 16 bodova za sigurnost u slučaju frontalnog sudara te maksimalnih 8 bodova za sigurnost pri bočnom udaru u pokretnu barijeru. Cruze je prvi osobni automobil koji je dobio maksimalan broj bodova na oba testa otkad EuroNCAP provodi testiranja, točnije od 1997. godine.