SAVRŠENE ZA LJETO

Četiri neodoljive varijante ležernih punđa spas su po ovim vrućinama

29.07.2021 u 15:19

Bionic
Reading

Tzv. messy punđe već su neko vrijeme veliki hit, a ne mogu im odoljeti mnoge poznate trendseterice poput Meghan Markle, Katie Holmes, Jennifer Lopez...

Ovakve su frizure savršene ne samo za preživljavanje na ljetnim vrućinama već i za one dobro poznate situacije u kupaonici kad kosa odbija poslušnost i teško ju je oblikovati.

Ukoliko i vi imate takve dane kad ne znate što biste s kosom, a žuri vam se nekamo, jednostavno je rješenje upravo ležerna punđa - praktična, a opet tako ženstvena i chic.

Katie Holmes Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Messy punđa, kao što joj samo ime kaže, mora istovremeno izgledati lijepo i pomalo neuredno i raščupano, a upravo u tome je njezin poseban šarm. Osim toga, prednost ove frizure je i u tome što ne zahtijeva pretjeranu vještinu oblikovanja niti posebne preparate.

Evo četiri genijalne varijante za sve ljubiteljice messy punđa:

Neuredna punđa s izvučenim pramenovima oko lica

Visoko podignuta punđa izgleda puno ljepše ukoliko izvučete nekoliko pramenova oko lica, osobito ako imate dulje šiške. To ovoj frizuri daje romantičnu notu i pomlađuje u trenu.

Klasična raščupana punđa

Vjerojatno najpopularnija verzija 'neuredne' punđe je ona vrlo klasična. Ovdje je kosa jednostavno podignuta u punđu na vrhu glave - i voilà, frizura je gotova. Da bi punđa ispala posebno dobro, kosu trebate počešljati naopako, a zatim je zavezati. Ako želite da look bude malo posebniji, možete izvući nekoliko pojedinačnih pramenova iz punđe.

Niska punđa

Nisko vezana punđa je smještena na potiljku umjesto na vrhu glave. Ovdje možete koristiti trendi gumicu scrunchie kako biste frizuri dali moderan dodir. Osim što djeluje vrlo elegantno, scrunchie niskoj punđi daje i dodatnu podršku.

Messy punđa sa šalom

Ako želite oplemeniti svoju punđu i dati joj poseban štih, zašto ne biste vezali elegantni svileni šal oko čvora? Iznenadit će vas komplimenti na račun vašeg cool stajlinga.