ODABIR BROJ JEDAN

Casual stajlinzi bez njih su nezamislivi: Jennifer Lopez ne skida se iz kultnih tenisica

26.05.2023 u 12:36

  • +4

Jennifer Lopez u Air Jordan tenisicama

Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bionic
Reading

Ben Affleck možda je stvorio film o povijesti najlegendarnijih tenisica brenda Nike, ali njegova partnerica, latino diva Jennifer Lopez, u njima je pronašla najboljeg modnog saveznika

U svijetu mode postoje ljubavi koje nadilaze prolaznost trendova i postaju prava strast, a u slučaju Jennifer Lopez ta nesalomljiva ljubav odnosi se na brojne verzije tenisica Air Jordan 1. Njezina fascinacija ovim kultnim modelom navela ju je da ih uklopi u svoj osobni stil i svako svoje pojavljivanje učini savršenim izgovorom za njihovo nošenje.

Bilo da ide u teretanu ili šeta ulicama Los Angelesa, latino diva pokazala je da za nju tenisice Air Jordan nisu samo ikonične, već i način izražavanja da, što god se dogodilo, nastavlja biti Jenny from the block.

Izvan epske povijesti ovih tenisica (ekranizirane filmom 'Air' u režiji Bena Afflecka), jedan od najistaknutijih aspekata Air Jordan tenisica je savršena kombinacija urbanog stila i udobnosti. Možda iz tog razloga, za Jennifer Lopez, čiji posao zahtijeva visoku razinu energije i stalno kretanje, ove tenisice predstavljaju omiljeni izbor.

U svijetu u kojem se autentičnost svakim danom sve više cijeni, Jennifer Lopez u stajlinzima potpomognutim legendarnim parom tenisica pronašla je način da izrazi tko ona zapravo jest. Budući da se slijepo ne povodi za trendovima, svoje omiljene tenisice Air Jordan 1 kombinira s komadima od duge pletene haljine do trenirki i sportskih kompleta u znaku tajica.

Nije iznenađujuće da su ove Nikeove tenisice odavno nadmašile svoje podrijetlo povezano s poljem košarke i postale prava ikona svog vremena. Njihov inovativni dizajn i jedinstvena estetika osvojila je generacije ljubitelja sportske obuće. Kao pripadnica svijeta slavnih, latino diva pripomogla je u daljnjem učvršćivanju statusa Air Jordan tenisica kao bitnog elementa u svijetu suvremene mode.

Nakon što su godine 1984. lansirane u prodaju, ove kultne tenisice osvojile su milijune kupaca širom svijeta. Zapravo, njihova impresivna prodaja daleko je nadmašila izvorne prognoze brenda Nike.

'Kada smo potpisali ugovor, očekivanja čelnih ljudi u Nikeu bila su da do kraja četvrte godine od potpisivanja ugovora uspiju prodati tenisica u vrijednosti od tri milijuna dolara', u dokumentarcu je otkrio Michaelov bivši agent David Falk napomenuvši kako je u prvoj godini od predstavljanja linije Air Jordan prodano tenisica u vrijednosti vrtoglavih 126 milijuna dolara.

  • +13
Air Jordan tenisice Izvor: Profimedia / Autor: Christie’s / Ferrari / Profimedia