CARLA ROCKMORE

Carrie Bradshaw u stvarnom životu: Svi su se raspametili za ovom influencericom koja osvaja modnim kombinacijama

10.08.2021 u 13:29

Bionic
Reading

U posljednje vrijeme sve je u znaku 'Seks i grada, odnosno njegovog reboota koji nosi naziv 'And just like that', a sada se i Carrie Bradshaw pridružila TikToku. No, ne ona prava, već korisnica imena Carla Rockmore koja popularnom aplikacijom dijeli svoje eklektične kombinacije i modne trikove, a mnogi je zbog ljubavi prema dizajnerskim komadima, odvažnim bojama i upečatljivim uzorcima nazivaju stvarnom Carrie Bradshaw

Carla Rockmore živi u Dallasu, američkoj saveznoj državi Dallas, a radi kao kreatorica digitalnog sadržaja te dizajnerica nakita. TikToku se pridružila u travnju ove godine, a sada broji već više od 540 tisuća pratitelja koji su svi redom opsjednuti njezinim raskošnim modnim stilom. S pune 54 godine Carla bira vrlo odvažne i stilski nevjerojatno dotjerane stajlinge. 'Moj stil je definitivno eklektičan i dalekosežan. Jedina stvar koja uvijek ostaje dosljedna je moja želja da se modno poigram s odjećom i uparim komade koji na prvi pogled nikako ne idu zajedno. To je ono što ga čini zanimljivim,' opisuje Carla.

Na svom profilu Carla nerijetko dijeli savjete i ideje što i kako odjenuti, a video nerijetko snima unutar svog ormara koji se prostire na dva kata i ima kamin i spiralno stubište. Carla će tako bez problema uskočiti u stajling inspiriran Studiom 54, koji uključuje Caroline Herrera palazzo hlače i platforme s remenčićima ili će odjenuti prugastu Christopher John Rogers haljinu. Vrlo lako je zamisliti Carrie kako odijeva iste te stvari, a da stvar bude bolja, Carla također ima plavu kovrčavu kosu. Carla kaže kako joj usporedbe s Carrie laskaju no sama smatra da nemaju previše sličnosti. 'Carriein lik i seriji uopće nije poput mene, no ono što mi se doista sviđa je način na koji je Patricia Field oblikovala lik,' kaže Carla.

Carla kaže kako za snimanje TikTok videa ne radi prethodnu pripremu, niti smišlja scenarij već snima onog trenutka kada osjeti inspiraciju, a otkrila je i za nju najvažnije komade iz doista velike garderobe. 'Jean Paul Gaultier vintage haljina kapuljača, ista Trifari ogrlica kakvu je nosila Meryl Streep u uvodnoj sceni kao Miranda Priestly u filmu 'Vrag nosi Pradu', srebrno zlatna pletena torbica moje bake iz 50-ih godina te mornarski plave lakirane kože Nike tenisice koje je nosio moj sin kad je imao godinu dana,' kaže Carla.

Svoj veliki ormar organizira sezonski, a priznaje kako je opsjednuta kutijama i posudama za skladištenje stvari, a jako pazi da se odjeća i obuće ne oštete pa, na primjer, uvijek koristi umetke za čizme koje ih sprečavaju da visoke čizme izgube oblik ili se zgužva materijal.

  • +20
'And Just Like That', reboot serije 'Seks i grad' Izvor: Profimedia / Autor: Steve Sands/NewYorkNewswire/Bauer-Griffin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Carlinom stilu dive se mnogi, a ona ne dopušta da joj godine stanu na put. 'Moja mantra je sadržana u jednoj rečenici: dobro se osjećam u vlastitoj koži. Nažalost, život tjera žene da prođu kroz različita iskustva i događaje prije nego li prepoznaju i počnu cijeniti svoj vlastiti stil. Srećom, kad žena uđe u pedesete godine, njezin je stil definiran. Tada se manifestira pravi sofisticirani stil. Ne osjeća potrebu da se ispričava što uvijek kupuje hlače istog stila jer dobro zna da joj taj kroj, usprkos trendovima, najbolje stoji. Toliko je zastarjelo smatrati da se žena starija od 50 godina mora ošišati kosu ili prestati nositi kratke suknje. Ako imate sjajnu krpu kose ili fantastične noge, pokažite to,' kaže Carla o stilu žena dobi 50+.