KRALJEVSKI STAJLING

Camilla je haljinom odala dirljivu počast svojoj obitelji, ali i još nekom

08.05.2023 u 11:00

Bionic
Reading

Kraljica Camilla, 75-godišnja supruga okrunjenog kralja Charlesa III, izgledala je vrlo elegantno u raskošnoj haljini s potpisom Brucea Oldfielda na ceremoniji krunidbe u Londonu

Njezina upečatljiva haljina dostojna nove kraljice Engleske, osim što je nosila cvjetne simbole četiri nacije Ujedinjenog Kraljevstva, krije dirljivu priču.

Engleskim medijima nije promaknulo to da se na raskošnoj opravi boje slonovače V-izreza, ukrašenoj zlatnim i srebrnim detaljima, nalazila i izvezena imena članova Camilline obitelji.

Supruga kralja Charlesa III odala je počast svojim voljenima - naime na donjem dijelu elegantne haljine diskretno su bila izvezena imena njezine djece i unuka.

  • +15
Kralj Charles i kraljica Camilla s obitelji na balkonu palače Izvor: Profimedia / Autor: Owen Humphreys / PA Images / Profimedia

Victoria Howard, koja godinama prati kraljevsku obitelj, primijetila je da upečatljiva haljina po mjeri otkriva imena njezino dvoje djece Toma i Laure, uz imena njezinih unuka Gusa, Freddyja, Louisa, Elize i Lole.

Kreaciju je osmislio Camillin dobar prijatelj, dizajner Bruce Oldfield, koji je također blisko surađivao s Dianom, a izrađena je od posebne svilene tkanine peau de soie.

Haljina je ukrašena vezom koji je istkao Stephen Walters u Suffolku.

Mnogi su također primijetili da su imena dva terijera izvezena na haljini - Beth i Bluebell.

  • +21
Kralj Charles na krunidbi Izvor: Profimedia / Autor: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Haljinu je dopunila odgovarajućim cipelama britanskog dizajnera Elliota Zeda te ogrlicom koju je kraljica Elizabeta II. nosila na svojoj krunidbi davne 1953. godine.

Camillin stajling uključivao je tzv. robe of state, ogrtač ukrašen omiljenim kraljevim cvijećem delfinijumom i đurđicom, omiljenim cvijetom pokojne kraljice Elizabete II. Ogrtač je imao ručni vez izvezen zlatnim nitima i prikazivao je značajne simbole prirode, posebice kukce i cvijeće, koji imaju posebno značenje za par i kraljevsku obitelj.

Inače, Camillini su unuci bili počasni gosti tijekom ceremonije.

Sin Camillinog sina Toma Parker-Bowlesa, Freddy, 13, bio je počasni paž tijekom ceremonije, a i djeca Camilline kći Laure Lopes, Louis i Gus (12), imala su svoje uloge na krunidbi te su viđeni na balkonu Buckinghamske palače nakon toga.