IDEALNE ZA JESEN

Brzo i lako: Ako volite ukusne i mirisne rolice s cimetom, bit ćete oduševljeni ovim jednostavnim receptom

26.10.2021 u 17:44

Bionic
Reading

Meke i ukusne rolice sa cimetom za mnoge su jedna od najomiljenijih slastica, pa ako ste i vi među njima, brzopotezni recept koji hvale korisnice TikToka oborit će vas s nogu

U Švedskoj su poznate kao 'Kanelbullar', a u SAD-u kao 'cinnamon rolls' no bez obzira kako ih nazivali, ne možemo se zasititi ovih mirisnih, mekih i ukusnih peciva koja se pripremaju s kvascem.

U većini recepata za rolice s cimetom nalazi se kvasac, a svatko tko je ikada radio tijesto od kvasca zna da za to treba vremena. Često morate čekati da se tijesto diže satima prije nego što se uopće može obraditi.

Stoga nas je oborio s nogu najnoviji recept s TikToka, sve popularnije društvene mreže gdje možemo pronaći bezbroj genijalnih kulinarskih ideja i recepata za brzopotezna jela jer su uz pomoću njega divne rolice gotove za manje od deset minuta! Zvuči nevjerojatno, zar ne?

Što vam je potrebno:

90 grama brašna

10 grama jogurta

20 grama maslaca

1 čajna žličica cimeta

3 žlice mlijeka (npr. zobeno mlijeko)

1 žličica praška za pecivo

Za nadjev:

10 grama maslaca

2 žlice šećera (ili npr. javorov sirup)

1 čajna žličica cimeta

KORISNI SAVJETI

Ne izbjegavajte ih, ove vam namirnice mogu pomoći da se osjećate bolje pa im pronađite mjesto na svakodnevnom jelovniku

Pogledaj galeriju

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke za tijesto i pažljivo mijesite rukom. Za nadjev u loncu otopiti maslac pa dodati šećer i cimet.

Sada tijesto razvaljajte na radnoj ploči. Zatim na razvaljano tijesto rasporedite fil. Tijesto zarolajte i rolat prerežite na pet jednakih dijelova.

Rolice stavite na dvije minute u mikrovalnoj pećnici na 600-900 W (ili npr. u pećnicu na 180 stupnjeva 10 minuta) i vaše slasne rolice s cimetom su spremne.

Savjet: Možete jednostavno pomiješati dvije žlice jogurta s pola žličice cimeta kao preljev i preliti na ohlađene rolice - jednako je ukusno. U slast!