STATEMENT OVRATNIK

Bluze koje dominiraju stajlinzima: Za ovim staromodnim detaljem na odjeći žene su se raspametile

11.03.2021 u 15:01

Bionic
Reading

Možda su poslovni sastanci putem Zooma imali veliku ulogu u njihovu zvjezdanom modnom usponu, ili je ovaj trend rođen iz potrebe da vratimo malo zabave u naše ormare. Kakva god bila priča o popularnosti koja stoji iza bluza s velikim ovratnikom, ovaj odjevni komad u proljetnim mjesecima i dalje će imati jednu od ključnih uloga na svjetskoj modnoj sceni

Iako nije riječ o nikakvom novom odjevnom komadu, bluze ukrašene velikim ovratnikom posljednjih sezona slove za veliki modni hit nakon što su dugi niz godina bivale na modnim marginama.

Kao glavnog krivca njihove nove popularnosti brojni vide popularni danski brend Ganni koji je s vlastitom kolekcijom bluzi ukrašenih statement ovratnikom pokrenuo malu modnu revoluciju.

Povišene ili predimenzionirane kragne s volanima u stilu 80-ih i naglašene špic-kragne inspirirane 70-ima ponovno proživljavaju svojih pet minuta slave, a da će dominirati i novom proljetnom sezonom, svojim aktualnim kolekcijama dala su naslutiti brojna dizajnerska imena uz bok pristupačnim high street trgovinama.

  • +10
Bluze sa velikim ovratnikom Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kao što krase police trgovina, na jednak način i dalje dominiraju stajlinzima poznatih zaljubljenica u modu. Detalj raskošnog, predimenzioniranog ovratnika pravi je magnet za poglede, a u stanju je i najobičniju odjevnu kombinaciju podići na novu razinu.

Street style inspiracija