PROMETNE NESREĆE

Bježite s ceste kad se poznati Hrvati napiju

16.12.2009 u 07:00

Bionic
Reading

U posljednjih mjesec dana dogodilo se šest prometnih nesreća u kojima su sudjelovali poznati Hrvati. U nekim slučajevima kriv je alkohol, a u drugima neprilagođena brzina

Osobe na hrvatskoj javnoj sceni pratimo u stopu i kada im je dobro u životu i kada im je loše, a posebno mjesto u medijima zauzimaju kada sa svojim skupocjenim limenim ljubimcima, najčešće u pijanom stanju, izazivaju prometne nesreće. U posljednjih mjesec dana dogodilo se šest prometnih nesreća koje su skrivili celebovi, zbog čega je devet osoba završilo u bolnici.

Prvi na ljestvici, kada je u pitanju alkohol, definitivno je zadarski slavuj poznat po tulumima do ranih jutarnjih sati - Mladen Grdović. On uporno ističe da u tome nema ništa loše jer ipak je on dobar čovjek koji više od svega voli popiti bevandu, dobro pojesti i družiti se s ljudima, no ta fešta često za njega završava tragično ili se obračunava sa suprugom i policijom, a posljednji put završio je na psihijatriji. Tako je sredinom studenog Grdović bio na turneji po zadarskim kafićima s dvadesetak tinejdžera kojima je cijele večeri naručivao piće. Kada je tulum bio gotov, sjeo je za volan svog Jaguara i pokušao se odvesti iz uske ulice, no nije mu uspjelo. Stolice s terase kafića jednostavno je pomeo, a umalo su nastradali i tinejdžeri. On se, naravno, ničega ne sjeća.

Ava Karabatić
također je sudjelovala u prometnoj nesreći, no ona ima sasvim neke druge razloge. Splićanka je nakon plastičnih operacija grudi i nosa krenula u pohod na javnu scenu, a zbog svoje želje da postane poznata aktivno obilazi noćne klubove i svima s ponosom pokazuje svoj novi izgled. Tako je prije nekoliko dana nastradala u Zadru zbog ispijanja alkohola, no nije ona glavni krivac. Naime, njen dečko Špiro Miličić, inače kamatar koji je priveden jer je ucjenjivao Avinog profesora, vozio je BMW splitskih registarskih oznaka neprilagođenom brzinom i pod utjecajem oko jednog promila alkohola u krvi zabio se u parkirano vozilo. Ostao je bez vozačke, a Karabatićka završila u hitnoj s lakšim ozljedama oka.



Renata Sopek također je nastradala zbog dečka, no njezin dragi Sergej Bijelić nije bio pijan kada su se sudarili na križanju Medvedgradske i Male ulice. Sergej je Renatu vozio na posao u crvenom Audiju te se sudario s Golfom. Voditeljica je nakon nesreće izašla iz automobila i otišla na posao, a Splićanin je ostao čekati policiju. 'Ma nije to bilo ništa. Ne znam zašto je ljudima to toliko zanimljivo. Sergej me vozio na posao kada smo se dotakli s drugim autom. Srećom, prošlo je bez težih posljedica, a sud će odrediti tko je kriv', rekla je Sopek nedavno u razgovoru za tportal. Renata je imala veću prometnu nesreću prije dvije godine, kada je zbog skliske ceste izgubila kontrolu nad Audijem TT i zabila se u zaštitnu ogradu.

U sasvim drugu kategoriju prometnih nesreća spada dubrovački glumac sa zagrebačkom adresom Robert Bošković. On je ni kriv ni dužan jedva izvukao živu glavu u prometnoj koja se dogodila početkom prosinca. Čekao je u koloni kako bi se uključio u promet na rotoru na ulazu u Zagreb, no alkoholizirani vozač

bez traga kočenja pri brzini od 120 kilometara na sat zabio se u Robertov automobil koji je od siline udarca udario vozilo ispred sebe. Iako je pretrpio teški potres mozga, imao nabijena rebra, iščašeno rame, natučenu nogu, a izletio mu je i disk na kralježnici, Robert je sretan jer je preživio.

Ivana Vrdoljak Vanna
vjerojatno nije bila pijana kada je oko podneva u Mercedesu skrivila prometnu nesreću u svojoj rodnoj Koprivnici, no vozila je prebrzo. Svojim terencem, vozeći se prema središtu grada, oduzela je prednost Opel Astri u kojoj je bilo troje ljudi. Ozlijeđeni su vozač Astre, njegova djevojka te njezina prijateljica i Vannina majka koja je natukla koljeno.

I članovi rock skupine Prljavo kazalište sudjelovali su u prometnoj nesreći koja se dogodila nedaleko od Širokog Brijega u BiH gdje su održali koncert u sklopu predsjedničke kampanje Milana Bandića. U sudaru su sudjelovala tri vozila, a kombi Renault u kojem su putovali prljavci našao se u sendviču lančanog sudara. Najgore je prošao tehničar Hrvoje Mlakar koji je zadobio potres mozga, zbog čega je zadržan u bolnici. Jasenko Houra žalio se na bolove u vratu, no liječnici su ga pregledali i pustili na kućnu njegu.